farligt att fotografera…


Dagen var inte alls bra så här långt. Så jag håller mig inne i fortsättningen för säkerhets skull. Men med oturen skriven i osynliga blad kan ju hända precis vad som helst här hemma med. 😦

Började redan på natten. Sov dåligt och vaknade hela tiden. De som läser mina inlägg vet att jag brukar bli ibland hemsökta av spindlar ( de är inte på riktigt, en sorts djävulens hallucination som ser verkligen verklig ut. ) Så varje gång jag vaknade såg jag en ibland flera stora bjässar krypa upp på gardinen. Sen  försvann de i tomma intet. Jag vet att det är inte på riktigt men man kan aldrig vara 100 säker. Jobbigt var det.

skrapsåret

Jag gick sen på en tidig promenad innan stan vaknar. Stannade vid Norra real för att ta bilder på fontänen för jag tycker att den är så vacker. Jag snurrade runt fontänen med kameran för att få en bra vinkel. Nästa jag minns är att jag ligger på marken, kameran studsade hårt, min väska hoppade upp runt halsen, ena knäna skrapad blodig genom tjock strumpa ( märkligt att legginsen klarade sig helskinnad) och andra foten stukad och numera svullen…  Glad är dock att ingen var i gården förutom en uteliggare som var upptagen att ta av sina skyddsbyxor. Såg han min förlägenhet så låtsades han iallafall inte om det. Jobbigt med förödmjukelsen i sig, och skönt att slippa publik.

Så promenaden blev inte så värst lång, satt lite på en bänk och gjorde sen än vända runt halva Kungsholmen. Men roligt var ju inte.  Det gjorde ju ont när jag böjde ben. Och nu är jag extrem röd även på nostippen. Hur det nu har gott till för det nådde inte marken det är jag helt säker på. Jag gissar att den är stressrelaterad på gång av fallet. Kroppen kan.

Dock inget är brutet och så pass jag kan avgöra så klarade även kameran sig.

Men det är en kul dag idag, mopedisterna hade redan en uppvisning här utanför, dock missade jag den nästan helt, och lite senare springs halvmaran framför huset också. Man behöver egentligen inte gå någonstans. Det händer en hel del ändå.

Norra Latin och fontänen....foto: AntoniaB © 2011

Norra Latin och fontänen....foto: AntoniaB © 2011

Norra Latin och fontänen....foto: AntoniaB © 2011

Japp, efter just den här bilden försvann min fot i en hål jag inte såg under all löv den var täckt med.

Så jag satt mig på en bänk mitt emot Hotellet och tog några bilder om fönsterlivet.. Så mycket blev ju inte, antingen sov folk fortfarande eller så var det inte så många som bodde i hotellet.

småttingar är inte för att sova länge...foto: AntoniaB © 2011

är det fin dag idag?... foto: AntoniaB © 2011

Efter återhämtningen blev det några bilder till i stan. Men jag kände mig verkligen inte i form, men ville inte hem. Det kanske sista härliga dagen innan regnet och rusket tar över.

speglingar ... foto: AntoniaB © 2011

under vatten... foto: AntoniaB © 2011

scouter i stan ... foto: AntoniaB © 2011

Jag vet inte om de är scouter, eller bara kanadensare eller kanske både och. Det var ganska många av dem i Gubbens trädgård.

Och sist men inte minst en moppecykel med sidvagn. Kolla in speglarna de var inte få:

mopperace: ... foto: AntoniaB © 2011

Med andra ord det är en hel del i stan idag och underbart solig också utan att för den skull bli svettig 🙂

Annons

8 tankar om “farligt att fotografera…

 1. Jo, det där med vänster och höger kan jag. Och skriva in text under bilden. Men om jag ska ha flera bilder blir det ett jävla pulande ibland. Jag behandlar mina bilder i photoshop. Bra att du hittade knapparna. Man skulle vilja sitta med någon som kan allting som man undrar över. Det skulle vara kul. Nu går man ju bara på upptrampade stigar och är lycklig över att det funkar.

  Gilla

  • Jag tycker att det funkar bra med att sätta in bilder, men de kunde självklart vara smidigare. också. Håller med dig. Har man text under bilden kan man då inte grabba tag på bilden och flytta och eventuellt göra den mindre. Textremsan får då ett eget liv, men det funkar utmärkt utan text.
   Jag använde också Photoshop förr men nu nästan bara Lightroom. Går mycket snabbare. Fast allt är ju fråga om en vana samt tycke och smak.
   Det jag saknar mest att kommentarsfältet öppnas under inlägget bara istället som det är nu att det är en ny sida man får upp. Det blir en del hit och dit, när man läser andras sidor.
   Det vore verkligen smidigt.

   Gilla

 2. Instämmer! Fantastiska bilder. Fotar du med din Lumix? Man kan nog inte fota och gå samtidigt men det gör du väl inte heller skulle jag tro. Inte kul att ramla och ha sig. Jag borde också lägga ut lite bilder men tycker det tar sån tid. Ställer du in något för att få bilderna på plats. Har inte hajat det än. Ska jag ha flera bilder blir det strul. Klarar av att pricka in höger och vänster osv. Men inte resten.

  Gilla

  • Ja, jag fotar med min Lumix. Och den verkade överleva fallet.
   Nej Jag inte samtidigt, men jag försökte positionera mig lite runt objektet så att jag får in LO huset också bakom fontänen. Men jag har skrivit en hel del skit om LO pampen Wanja så kanske blev nu straffläggning. Vad vet jag. Men nåt gömde sig under löven och det var tydligen ett håll som jag trampade i när jag tog en sidosteg.

   Ju det är lite pill om man vill behandla sina bilder, men det behöver man inte heller. Jag använder Lightroom från Adobe, men picnik på nätet är faktiskt ett bra program som jag brukar använda själv.

   När du hämtar bilden i wordpress skrollar du ner där det står justering och klickar in center om du vill ha bilden på mitten eller vänster om du vill ha den på vänster. Under justeringen hittar du storlek och där kan du ställa in om hur stor bilden ska vara.
   Storleken har jag för men stannar kvar på den senast inställda men det gör inte justeringen. Det får man klicka in varje gång. Men jag har för mig att man kan klicka på bilden också och när den bli blåmarkerad kan man ock klicka på som om du vill att texten ska vara höger vänster eller centrerad. Det gör man på sidan där man skriver.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.