att ligga platt…


Jag hade lite ärende i stan idag. Och det var mycket folk i rörelse.  Och de flesta verkar strunta i trafikregler.  Först kom jag inte över på Sveavägen vid övergångsstället. Det var många bilister i gång ( undrar vart var de på väg, då de flesta borde ändå ha kommit fram till jobbet).

Ljuset blev grönt för mig men 2 långa bussar blockerade övergångsstället. Så jag väntade kvar för jag hade ingen lust att springa runt dessa bjässar. De står ju redan fel så de skulle inte brytt sig nämnvärt om trafiken hade börjat rulla igen. Likadant blev det vid nästa vågen. Dock var det en personbil som blockerade – och jag visste redan när han rullade in på dem vita sträcken att hån kommer nog inget vart innan jag – vi får grönt. Precis så blev det.

Står inte i trafikregeln att man inte ska köra in på övergångsställen om man  inte är säker på att hinna åka därifrån i tid? Eller nåt.

Sen har vi cyklisterna. Som envist ska åka slalom på trottoarer. Trots att cykelbanan är en halvmeter ifrån.  Känns inte längre tryggt på trottoaren. Man blir stressad och oroad när jag blir överkörd av en cyklist när jag väjer för en annan cyklist. Undrar vad  polisen skulle säga om jag själv gick bland bilarna.  Fast jag behöver ju inte göra det. Gå bland bilarna…Blev ändå nästan överskörd av en bilist som helt och hållet struntade i att han hade rött.  Och då pratar vi inte om att den har precis blivit rött för honom. Som så ofta man ser då vissa alltid envisas för att klämma sig igenom och skylla på  farten som var  redan för  hög för att bromsa.  Nej…här har det varit  röd för honom säkert redan en hel minut. Han måste vart färgblind eller körde efter egna regel. Och jag muckar ju inte gräl. Man ligger ganska platt till i en sån uppgörelse. Det är inte värt det.

Cyklisternas framfart stör även Magnus Uggla, hörde jag på Radio Stockholm där han har fått sina tre timmar långa pratprogram på fredagar. Riktigt underhållande. Han krävde svar och lösning på laglösheten. Får vi se om man värnar gångtrafikanter mer i framtiden.

Men som jag kan se det så kan man göra precis vad fan man vill i Stockholm. Det blir ju aldrig konsekvenser numera. Ja, först när man blir överkörd av en vettvilling. Och vems liv blir lidande av en sån kollision. Sällan är den skyldigas liv som raseras.  Aja-baja…. och lite böter medan den som blev överkörd får inte sällan svåra konsekvenser med arbetsbortfall, och inte sällan livslånga skador som följer en till graven. Det är rättvisa det.

Annons

2 tankar om “att ligga platt…

  1. Det är inte lätt att gå över Sveavägen. Det har väl blivit ännu mer trafik nu. Men jag brukar kuta över mellan bilarna och skita i rödljusen. Så kan man också göra fast det är förbjudet.

    Gilla

    • Jag brukar också gå mellan bilarna men när det står 2 långbussar som de här gjorde det så vill jag nog inte utsätta mig för fara. Folk kör som galningar här i Stockholm.

      Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.