paranoid börjar jag bli…


Kan man lita på någonting idag? Hur utbrett är oärlighet?
Jag börjar känna mig mer och mer paranoid.

 • Var inte så längesen läste  en artikel om bäst i test. Det är ett skämt… ingenting att lita på. Testet görs på begären av det berörda företaget.
 • Läkarkåren är inte heller att lita på. Det visade svininfluensan… och skrämselpropagandan som pågick  för att få folk att vaccinera sig. Rika blev tillverkarna som hade förstås ett och annat  finger i spelet.  Men det finns ju andra saker inom läkeindustrin som är inte heller så ren.
 • Flygolyckan förra veckan i Ryssland. Med en snygg vändning kommer man snabbt fram att piloten hade bromsen indraget.  Kanske var det så, kanske är det bara en bortförklaring för att motverka rädslan vad många känner mot den ryska flygflottiljen.  Det är inget fel på ryska flygplan, det var piloten som var en idiot.  Och han säger inte emot.
 • Matfusket i butiker som t. ex ompaketerad köttfärs.
 • billiga kläder som sägs vara miljövänliga
 • miljövänlighet litar jag inte heller på.
 • Restaurangmomsens sänkning måste väl gynna någon restaurangägande lobbyist. För finns det någon som tror på fullaste allvar att vi kommer märka av det när vi beställer vårt mat? Flera jag har pratat med gnuggar redan händerna för vinsten den kommer att ge.
 • Banker tror jag inte heller på. De täljer med guld, men ger nästan inget tillbaka till dem som lämnar sina pengar i deras förvaltning. Hemma under madrassen skulle pengarna kunna lika gärna ligga. Det skulle inte göra större skillnad för individen.  Och undrar om det är inte de som skapade krisen också?
 • bluffen i färdiglagat mat 
 • läs hur grönsakerna manipuleras för att vi ska köpa dem fast de är smaklösa skitprodukter. Men tas bra betalt för dem.

Och det finns massor med punkter som jag inte hinner dra upp då min kund väntar otåligt utanför.  Säkert du som läser den korta listan kommer på flera punkter till som du tycker att det verkar skum.

Så från att jag hade stor tilltro på det mesta runt omkring mig så tror jag väldigt lite numera. Och gud har jag aldrig trott på heller.

AB, Törnebohms Hotspot, AB

8 tankar om “paranoid börjar jag bli…

 1. Gud vilket bra inlägg! Tänkte dela på Facebook och Twitter men det har du inte. Världen håller på att gå upp i bitar. Det är meningen. Men några skor sig. Var så säker. Retar upp mig på avregleringarna så jag kan spy.

  Gilla

  • Avreglering är en farsot, verkligen gynnar inte folket,
   Och nu ska de sänka restaurangmomsen också. Undrar vem som kommer att tjäna på det. Inte vi. Det är jag säker på.
   Vill de skapa mer jobb vore arbetsgivaravgiftssänkning bra mycket bättre.

   Gilla

 2. Exakt! Precis sådär känner jag också, och kan ibland känna att folk tycker jag är gnällig om jag ifrågasätter allting, så många gånger brukar jag hålla tyst. Men jag TÄNKER istället… 🙂
  Det är så otrooooligt mycket fusk och mygel med allting nuförtiden, så, näää, jag vet inte vad man ska tro på!! Och skrämselpropaganda, som bara går ut på att få folk att köpa något eller ta en försäkring eller på annat sätt göra något som kostar pengar och gynnar någon annan.

  Nä, jag har fullt upp med att tro på mig själv! 🙂

  Gilla

  • Det är i och för sig bra att man tror på sig själv och att man kan lita på det, men… Men det är jättejobbigt att ständig behöva ifrågasätta allt. Och när någon sen ertappas så finns alltid en liten lucka de kan krypa ut och allting är sen klart. Inte ens rättvisa kan man lita på längre.
   Mutbrott är inte heller så farligt. Det är bara att fortsätta för uppväxande generationen. Finns nog gott om efterföljare.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.