snabblösningen till studentbostäder kan du se här…


polisen i barack...foto: antoniaB © 2011

 

Polisens lokaler renoveras och under tiden får de husera i baracker.  Står på en gata i Vasastan.  Och den typen av snabbyggnader har jag sett lite överallt där man bygger nåt.

Och då undrar jag förstås varför kan man inte använda såna baracker till studentbostäder?  Det är ju stapelvara, som kan ställas upp nästan var som helst i stan, men gärna till närheten till skolorna vore inte helt dumt. Skulle lösa mycket problem på kort tid.

Den standard utförande är på grått, men man skulle kunna måla de på andra färger också för att få den lite roligare. Sen kunde man planera för mer varaktiga boende också, men medan man planerar och överklagar och planerar på nytt för att behandla en ny överklagan – som är så himla vanligt i Sverige när man ska bygga – så skulle man kunna lösa problemet ganska så omgående.

expressen  AB, SvD

Annons

4 tankar om “snabblösningen till studentbostäder kan du se här…

  • Jag hörde senare att detta diskuterades i radio. Men som vanligt är det hinder hela vägen. I Sverige ska man överkomplicera det mesta. Och därmed görs just ingenting eller så i alla fall väldigt litet.

   Gilla

 1. Ja det verkar ju onekligen vara en bra och enkel lösning! Men vet du hur där är med vatten o avlopp o värme o sånt? Polisen använder ju enbart dessa till arbetsplats, men skulle det fungera även som bostad på vintern, tror du?

  Gilla

  • Jag har inte lösning på allt, men även om polis och byggare använder den för arbetsplats, så måste de väl kunna gå på toa eller duscha sig vid behov eller efter en jobbig arbetspass.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.