jag sk(r)attar ihjäl mig….


Jag betalar ju skatt efter min lön, betalar även skatt  för all konsumtion och tjänster. Jag har tecknat en pensionsförsäkring för en massa års sen. Och den skulle nu betalas ut. Om jag vill. För jag kan också skjuta upp det. Om jag vill.  Och det kanske vill jag.

Summan är inte mycket för jag har avslutat betalningen kanske bara 1 eller 2 år. Men man kunde inte lyfta pengarna då utan den rullat vidare i systemet.

Och nu ska den förstås beskattas.

Summan är obefintligt låg. Betalade 269 kr i månaden medan den pågick och nu kan de tänka sig att utbetala 730 kr.  minus 30 % skatt. Det blir alltså runt 500 kr som blir kvar att nyttja och nyttja.

Vad jag inte förstår varför inte endast den delen som är återbäringen som beskattas. För det jag betalade in varje månad var ju redan beskattade pengar.  Hur mycket skatt ska man betala egentligen.

Dock alltihop är skitsummor, och kan inte se som något större hjälp i en hushåll. Men litet är mer en ingenting alls , eller hur?

Jag har förstås en annan sparande som förhoppningsvis ger bättre trygghet, när den tiden kommer. Om den kommer och om det blir överhuvudtaget något att dela ut.  För ibland smyger sig in ett enormt oro för den ekonomiska framtiden som världens stora verkar för närvarande   bottenskänka.

Annons

5 tankar om “jag sk(r)attar ihjäl mig….

  1. Otroligt! De tar på allt flera gånger om. Ja, man kan skratta åt eländet. Fast egentligen borde vi gråta. Nej, ta ut alla pengar annars försvinner dom i svarta hål. Det är skrämmande hur det får gå till på börsen o s v.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.