månen på steorid?…


Igår var det en jättemåne över Stockholm. Den brukar växa till sig i augusti varje år och det ser ut som en måne på steroid. Överdimensionerad. Märkligt att det är just i augusti den fenomenet uppstår men säkert har den en fin förklaring jag inte känner till. Än. 🙂

måne...foto: antoniaB © 2011

Jag antar att den blir lika spektakulär även idag också, och ser ännu större ut medan det är fortfarande ljust ute. Om inte molnen skymmer månen så klart. Obs! Bilden är inte tagen med zoom, utan med en 45:a .

3 tankar om “månen på steorid?…

 1. Minns den så kallade supermånen tidigare i år. Minns också kommentaren i norska tidningen Verdens Gang (som liksom alla andra skrev om supermånen).
  Signaturen Realfake:
  Ikke for å skryte men jeg har også måne.
  Den blir større for hver dag den.
  Planerar du och din kamera någon tur till Norge? Passa då på att plåta norsk skalle. Kan hamna i topp hos de svenska kvällstidningarna.

  Gilla

  • Ja det fanns en supermåne tidigare i år, men det såg jag aldrig. Men jag vet att månen ser större ut än vanligt just i augusti så då gäller det att vara ute tidigt på kvällen för att få häftiga bilder.

   Gilla

 2. Helt fantastiskt! Jag provade faktiskt också på att ta kort på månen igår men det blev inte så himla fint… Du lyckades verkligen! 🙂

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.