håller mobilbredbandets utlovade hastighet…


Mot min vilja blev jag övertalad för att byta upp mig till en snabbare mobiluppkoppling.  Egentligen ville jag inte det, för efter en testperiod ( några månader) tyckte jag inte alls att det var snabbare att koppla upp sig , snarare blev bara mer problem med uppkopplingen istället. ( hade 10 och nu har jag 16 säger de, men jag tror att de ljuger grovt.)

Historien egentligen alldeles för lång för att dra den här, och orkar inte heller efter att jag var tvungen att springa i Telenors butik i parti och minut för att ordna upp något som någon annan har tjablat till.

Hur som… är min uppkoppling tok för seg tycker jag.
Men när jag gör bredbandstestet  blir jag tvungen att vara nöjd.  För den visar godkänt.
Man kan ställa in sina parametrar och  ställa in  hur snabbt är ens uppkoppling. Jag har köpt en abonnemang som skulle ge  upp till 16 Mbit/s men det kan man minsann inte välja utan bara upp till 10 Mbit/s.
Och för 10 Mbit/ har jag godkänt  men det är inte det jag betalar för .

Så nu undrar jag om  Bredbandskollen är i maskopi med alla dessa bredbandsleverantörer?  Skulle gärna fråga dem, men finns ju inte nån mailadress och inte heller telefon att ringa till.

Det här testet gjorde jag för 4G vilket jag inte har, men bland valmöjligheterna finns faktiskt inte 16 Mbit/s
För 10 Mbit/s får jag knappt godkänt.

Som man brukar säga hur man än vänder sig så har man baken bar. Rätt kommer man aldrig få av dessa lögnaktiga bredbandsleverantörer.  Man är tvungen att använda nån av dem, och de är duktiga att binda en, som nu,  då jag är bunden för 18 månader.   Att lösa bindningen kostar 1000 kr. Om jag nu inte var så blödig skulle vända mig till kvällspressen. Men jag vill inte stå där med min mobila bredband i handen och se dum ut.

Så jag skriver här istället och undrar om andra har likande erfarenheter.

Min webbshop för fotografier hittar du här. Blir superglad  om du besöker den också!

Annons

6 tankar om “håller mobilbredbandets utlovade hastighet…

 1. Jag betalar för upp till 24m/bit men har aldrig varit över 13, bara dom lägger till orden ”upp till” så kan dom tydligen låta hastigheten dala till hälften utan att man kan anklaga dom för fusk. Kör Telia som jag dock är nöjd med när det gäller den mobila bredbandsuppkopplingen.

  Gilla

 2. Jag sa upp UPC, tröttnade, nu kör jag mobiltbredband i telefonen som jag använder som modem till datorn. Tycker att det funkar jättebra, har inte bundet avtal mend 3 månaders uppsägningstid. Kör på 199 kronors varianten på Telenor och jag är nöjd.

  Gilla

  • det är den jag hade innan, 199 krs mobilt bredband. Sen sålde de en dyrare och snabbare men konstigt nog känner ingen skillnad. Lögnare är de och så cashar in pengarna bara.

   Gilla

 3. Tro mig!!! Det finns ingen som kan ljuga så bra som en försäljare!! Jag sitter med tv, data, och telefon som inte funkat sedan i november!!!!!!! Dom ”ersätter mig” med 1600 kronor….men det blir alltså under 3, 2 år!!!….så jäkla lång tid löper tydligen abonnemanget!!! synd att man inte visste det . Otroligt vad orden kronofogde och bilförsäljare låter bra i dessa tider
  Kramas

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.