jag har fusket…på bild


Det har diskuterats en hel del om hur är det med sanningen runt sophanteringen.  Vi har en restaurang i huset där jag jobbar och de blockerar vårt ingång dagligen med deras köksingångs dörr, därmed får man en passage där en 50 kg smal människa med möda klarar sig igenom , samt får man insyn hur skitigt allting är, vilket gör att jag aldrig skulle gå in till de och äta, då köket ligger i källaren där man inte kan se hur förhållandena kan vara. Grabbarna som står utanför med en fimp i handen som de bara slänger där de står – ser inget vidare aptitliga ut heller…

Hur som helst så verkar restaurangen sortera sina sopor.  Glas i en behållare, kartonger separat hopvikta, och matrester för sig.  Förvånad faktiskt att de bemödar sig. Men säkert är det dryga böter om man ertappas annat. Man får vara skitiga men sopor ska separeras.

Sen kommer sopgubbarna med sina stora och stinkande allätande krokodiler. Då är det himla varmt i min lokal, har fönstret öppet så ofta jag kan, men när krokodilen har parkerat och började mata sopor var dags att stänga min fönsterlucka. Och det var då jag såg följande: Först slängdes papperskartonger in i krokodilens allätande käft, sen hälldes glasföremålet in och sen matades kroksen med vanlig matavfall.  Snyggt.

Så varför ska jag separera och släpa iväg mina sopor hemma?  Är det som vanligt här i världen att en sak gäller för mig privat och  som småföretagare  och en  hel annan sak om man är storföretag.  Jag minns när regeln infördes för den nya kassaregistren. Småföretagare var tvungna att införskaffa registren för dyra pengar, annars blir man bötfälld, medan Panduro, Ikea m.m fick dispens med det.

Min moral sjönk just nu…kan jag avslöja.

Bildbevis:

blandad kompott...foto: AntoniaB © 2011

Glaset ligger i den blåa behållare. Nu ska jag bevaka och ta bättre bilder, nu vaknade jag en aning för sent för att fånga allt på bilden. Men jag är upprörd.

Jag undrar vem är den skyldige. Restaurangen, sopåkarna eller kommunen?

Titta gärna in på min webbshop också 🙂 Foto till salu

Annons

9 tankar om “jag har fusket…på bild

 1. Och jag som sorterat. Var till gondolerna igår. Konsversbursholken var knökfluul Jag borde också har tagit en bild, det borde. Ja, man kan skylla allt på semester. Ställde en påse med burkar som inte fick in bredvid. Vad gör man! Äckligt! Ja, skicka bilden till Expressen och AB och invänta svar. Du är ju proffs nu! Du har en egen fotosite. Du ska naturligtvis sälja till tidningarna! 😛

  Gilla

  • Tur att du inte blev bötfälld, för man inte får ställa saker utanför holken. Men vad ska man göra?
   Tidningarna vill gärna även bild på mig där jag antagligen pekar på en blandad sopberg eller nåt sånt. Men jag vill inte vara i tidningar. Och då vill de inte skriva om det.
   Har varit med om det, när jag ringde in angående de oskottade gatorna i stan efter snöfall. Inget gjordes på flera veckor och allt var för jävligt. Men det viktigaste av allt var att jag skulle stå på en snöhög och det ville jag inte. Det blev inget skrivet då heller.
   Konstig sätt att tänka tycker jag.

   Gilla

  • Visst skulle jag kunna kontakta en tidning, men tidningar vill gärna ha mig på bild och jag vill inte figurera med bild i tidning. Varken i positiv eller negativ bemärkelser. Jag har tagit kontakt tidigare och allting föll på att jag ville inte vara med på bild. Då undrar man vad som är det viktiga? Jag eller nyheten?

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.