min nya mobiltelefon…Galaxy


Det var dags att köpa ny mobil. Tänkte prova en annan än iPhone den här gången, men undrar om jag är så nöjd.
Köpte en Samsung Galaxy S II. Jag tycker att den är en grabbig telefon med mycket svart bakgrund i som det är inte möjligt att ändra på.  (Jag antar att designen är gjort av män för män, Nokias designteam vart tog ni vägen egentligen.  ni hade en serie roliga och annorlunda telefoner för ett bra tag sen nu. Kom tillbaka och gör nåt spännande och annorlunda.)
Ta  tex  Kontakter. Helt svart bakgrund och något ostrukturerat i mitt tycke.
Kontakter är en viktig del i en telefon och ännu inte har jag hittat en telefon som har den perfekta kontaktboken.

Jag skulle önska att man kunde skriva in egen text tex. Vissa har flera än ett mobilnummer. Jag har just nu 4 mobilnummer och 2 s. k. hemnummer. Blir rörigt att göra skillnad på alla dessa nummer, när det  står bara mobil.

Mobil hem, mobil jobb osv går ju inte att skriva för egna möjligheter finns inte angivna.

När man sen skrivit in alla adresser, telefonnummer, grupptillhörighet 😉 och vad man nu ska skriva in, tycker inte att det blir så lätt att genomskåda det hela.  Och i portkodernas förlovade land skulle man kunna ha en extra rad just för det också. Ändra bakgrund vore inte heller helt fel, då vi tycker väldigt olika. Och att ta bort rader som inte fyller funktioner för mig.

Klart man kan lösa mycket men inte allting.

Sen har samsung nåt eget mailprogram, som jag har inte fattat  mycket av. Vad den ska vara bra för egentligen. Och självklart ska man kolla sånt på internet, för numera får man inte nåt manual som man kan fördjupa sig lite när det finns nån kvart över för det.

Galaxyn har inbyggd FM radio- och det tycker jag är toppen. I iPhone finns fortfarande inte inbyggd radio, utan man ska lita på olika radioappar. De jag har testat fungerade så där. Och min batteri tömdes också på nolltid.

Just nu känns som om jag byter ändå in den till en iPhone, men testar några dagar till.  Vore dock enklare att fastna för samsung så slipper jag att byta.

Den har android men ärligt… jag känner ingen skillnad mot iPhones uppkoppling. Varför android är bättre? Det säger ju alla.

15 tankar om “min nya mobiltelefon…Galaxy

 1. Tror du blir nöjd med din nya efter ett tag. Jag har min Walkman köpt jan 2009. Älskar den. Tar bra bilder och kan spela in video, inbygg radio. Undrar hur länge den håller. Den andra hade jag i nio år. Är egentligen en musikmobil. Men jag har inte laddat ner en enda låt.

  Gilla

 2. Jag fullkomligt älskar min HTC (Android). Nu har jag ju bara min IPod touch å jämföra med men Apple har gjort deras gadgets enkla vilket är i för sig bra men lite väl enkla för min smak. Jag kan liksom inte välja å vraka lika mycket som jag kan göra med Android. Sedan så gillar jag också att fler har råd med dessa smartphones & då minskar ju den här ”inne”-gruppen av människor som har mobiler värda 10.000 kr!

  (svar) Först laddar jag ner en wp-theme som verkar okej & sedan modifierar jag den till nåt jag gillar. 🙂 Det tar tid men då blir jag bara nöjdare när det är färdigt. Har ju egen hemsida så jag kan ta del av betalversionen genom mitt webbhotell.

  Vad är det du letar efter? Har du googlat efter wp-themes? Det finns flera som är gratis & ganska snygga!

  Gilla

  • Faktiskt är osäker som vanligt vad jag letar efter, men jag skulle gärna ha en kommentators fält som öppnar sig under inlägget. Istället som nu att det öppnas en ny sida. Det vore ju toppen. 🙂
   Jag laddade min nya och det var en trauma. Tog 4-5 timmar. Var inte kul alls. iPhone gjorde det på 30 minuter max 45.

   Gilla

   • Åh, I see. Men det låter som någon inställning i din admin-panel. Annars, har du provat ladda ner plugins? För visst har du wordpress?

    Har one.com. Inget jag skulle rekommendera efter drygt över 1 år med dem men är man snål som jag är finns det inga andra att välja direkt…

    4-5 timmar?! Vad är det för speciellt theme du laddade ner? Tar högst nån halvminut för mig….?

    Gilla

    • Missförstånd. Att ladda min nya telefon som tar 4-5 timmar. Iphone gick på 30 minuter. Det är en stor skillnad det.
     Varför gillar du inte one.com?

     Gilla

    • Men då förstår jag! Tråkigt att det skiljer sig så mycket i laddningstid när batterierna på smartphones ändå är lika dåliga…

     Ang. one.com så har de ju väldigt bra priser men jag har haft det så himla struligt men hemsidan. Ibland har ingen kunnat gå in & hör jag av mig ang. det till deras kundtjänst får jag bara ovänliga svar om det de redan känner till problemet. Problem som uppstår så gott som månadsvis. En gång tror jag de frågade om jag ville byta plattform eller vad det nu var & då frågade jag om det nya var bättre & hade färre strul men nej, de kunde ju självklart inte garantera något vilket jag förstår men varför ska jag då byta till en annan plattform liksom…?

     Gilla

 3. När det gäller Android mot Iphone så är den största skillnaden att Google inte låst Android som Apple gjort, alltså är du fri att ladda ner och använda exakt vad du själv vill. Inte som med Iphone där Apple bestämmer allt. Sen är det väl en smaksak vilket system man gillar bäst.

  Gilla

 4. Du kan ändra på precis allt i din Samsung, även bakgrunder. När det gäller e-posten så använder jag K-9 som finns för gratis nedladdning. Din Galaxy är en mycket bra lur, men det tar ett tag att hitta allt godis. Det finns så mycket smart man kan göra med den, gäller bara att komma på vilka appar man ska ta ner.

  Gilla

 5. Hmm. Gillar du inte svart bakgrund? Jag bloggar ju svart. Och det är för att slippa bloggskatt.
  När det gäller mobiler vill jag gärna behålla den jag har för tillfället så länge som möjligt. Är för övrigt Sony Ericsson-människa. Men man har en känsla av att mobiltillverkarna inte anstränger sig i onödan för att göra mobilerna slitstarka i många år. Annars har jag lite tröttnat på mobilerna och deras finesser. Har t.o.m. tröttnat på SMS:ande, som jag förut var så flitig på.

  Gilla

  • Svart är ju elegant, men ibland kan det vara för mycket.
   I kläder föredrar jag svart. Men när det är prylar då vill jag oftast annat. Mobiltillverkare och för övrigt alla andra tekniska tillverkning, har slopat iden att tillverka saker som håller. Det är inget bra affär för dem.
   Sms har aldrig varit dock min favorit. Jag ringer hellre. 🙂

   Gilla

 6. Själv har jag ju bara mobilen till att ringa och sms:a med – alltså ingen Internet-uppkoppling.. Främst av ekonomiska skäl, men även för att jag inte anser mig behöva internet i telefonen tillräckligt ofta för att det skulle vara värt det.
  Men när det gäller design och telefonbok etc har du bra tankar! Synd att man inte själv kunde såpass att man kunde föreslå något konkret! men när man tänker vidare på det hela, så inser man ju att det man vill ha, är faktiskt en liten dator som man kan ringa med! 🙂

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.