mysiga mord…


Mysiga mord finns det bara i böcker… I verkligheten är däremot en vidrig händelse. Och undrar om inte Sverige snart världsledande på begånget mord per capita.

På min semester var jag i mitt födelseland Ungern. Under de 2 veckor som jag var där har inte en endaste gång rapporterades i media mord.  Dock har det gjorts ett halvårs analys, där det framgick att i dem första 6 månaderna begicks 18 mord där 16 var uppklarade och 2 var ouppklarad.

I Sverige är det mord varje dag. Ibland till och med 2 på samma dag.  Räknar man med en per dag då är vi redan uppe på 194 i år.
I snitt mördas det runt 100-180 personer per år. ( gäller tidigare år så klart)

Det är djävligt mycket.

Undrar vari ligger orsaken till det att i ett land där de flesta har det bättre en någon annanstans blir så många liv släckta.  Är det alkoholen? Men det dricks ju i andra länder också?  Eller är den låga straffen som gör att det spelar väl ingen roll om man släcker ett liv? Man blir av med problemet och sitter 2-3-4 år i finkan… under tiden får man lite utbildning och kanske lite samtal med psykolog.

Blir man mindre tålig i sinnet  om man har det bra? Eller är det bara invandrare som begår alla dessa mord?  Det mordet jag själv varit ögonvittne till har begåtts av två svenska killar och offret var inte heller utlänning.  Men det kanske är ett promille.  Resten har gjorts av invandrade mördartyper.

Det oroar mig att så många människor ska behöva dö helt i onödan… är det någon som vet hur man ska kunna få stopp på mördandet? Kan man få stopp på det överhuvudtaget? eller så kommer framtiden se ut.  Nu 1 mord per dag nästa år 2 mord per dag och sakta och säkert ingen kommer ens rapportera det för man orkar inte det…

AB, AB, AB, Expressen, Expressen, DN, SvD, AB

Annons

6 tankar om “mysiga mord…

 1. ”Det mordet jag själv varit ögonvittne till har begåtts av två svenska killar och offret var inte heller utlänning. Men det kanske är ett promille. Resten har gjorts av invandrade mördartyper.”

  Klart att det MÅSTE vara ett undantag att det var svenska killar som mördade… Märkligt resonemang.

  Gilla

  • Fast Sverige är inte det enda land som har invandrare. Och mord är inte lika vardagsmat i de länderna. Plus att polisen och åklagare gör bättre jobb än här.
   Undrar om det finns så här många ouppklarade mord någon annanstans än i Sverige.
   Det kanske förklarar varför man har så höga siffror här. Chansen för att åka dit för mord är obefintligt.

   Gilla

 2. Jag får det inte att gå ihop riktigt. Du säger att det begås 1 mord varje dag i Sverige, ibland 2, och sedan säger du att snittet ligger på 100 mord per år.

  ?

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.