feghet är ett vinnande koncept…


Vem är modig och vem är feg? Killar som sätter sig i en bil för en vansinnes färd tror alltid att de är modiga, de är tuffa. De äger världen…tror de.
Men det behövs inte mycket för att få upp farten på en bil. Väldigt lite hjärna krävs till en sån bedrift.  Om ens behövs det.  Hjärna alltså. Det är bara att trampa på. Inte behövs det till det högskolekompetens. Bara fyra grabbar som eldar på varandra, skriker i upphetsning …kör på…kör på…och tror de genast att de heter Niki Lauda…

Sen kommer ögonblicket när ingenting blir som man trodde att det blir. En busskur står i vägen och däri står en äldre man, vars liv släcks. Till och med hunden som han rastade hamnar i chocktillstånd… han fattar mer i sin lilla hjärna en dem modiga grabbarna som naturligtvis överlever kraschen.  Modigheten och ballheten är som bortblåst…istället är det fegheten som kliver fram. Ingen vill ta på sig ansvaret för körningen. Ingen.

Och varför skulle de göra det?  Här kan man komma undan tom mord, bara man skyller på varandra. Har ju hänt några gånger förr.  Att döma de andra till medhjälp kommer inte i fråga förstås. Hur skulle det se ut? Och finger avtryck? Borde det inte finnas fingeravtryck på ratten? Eller var de så kallblodiga att de torkade av fingeravtrycket, medan polisen var på väg?

Men gud bevara dig om du fifflar med skatten. Det är den enda riktiga brott i Sverige.

expressen, AB, AB, Expressen, AB

Faktum är att jag börjar tycka att straffet borde bli hårdare när en grupp håller ihop för att skydda den skyldiga istället för tvärtom som det är ju idag… Det ska inte löna sig att tiga.

Annons

5 tankar om “feghet är ett vinnande koncept…

  1. Killar lär sig tyvärr mycket tidigt att de kan komma undan med saker och att det sällan blir konsekvenser för det de gör…

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.