skönhetsidalet skördar nya offer…


Det räcker förstås inte längre att vi blir matade med hur vi människor bör se ut. Nu har man kommit med en ideal som även grönsakerna ska rätta sig efter.Är man inte tillräckligt attraktiv duger man inte ens som gurka.

Man är inte lika finkänslig när det gäller grönsaker, man slänger dem helt enkelt. Kanske med lite tur kan de tjäna som föda för djur, kanske inte. Men i butikshyllan blir de inte kvar. De är inte önskvärda. De är ratade, utmobbade av överheten.
Taigetos….säger jag. Namnet flimmar  plötsligt upp i min hjärna och drar mig till minnes att det är ett beryktat berg som hette så. Därifrån kastades ner odugliga människor och bebisar. Utan rätta anlag blev man inte Spartan som det hette då.

Hörde en kvinna berätta i radion att hon inte kan skala morötterna om morötterna är krokiga, för hon har ont i fingrarna. Må vara så men vid svält kommer hon att dö. Undrar just om dessa grönsaker hade såldes  för halva priset skulle hon rata dem då också. Tror inte det.

Västvärlden har det  för bra. Medan i Afrika och Asien skulle hungrande människor känna sig saliga över dessa ratade och missbildade fulingarna. Hungriga människor tror jag inte  bryr sig huruvida gurkor har en extra knorr, eller inte. Smaken är det inget fel på.  Eller…? För om jag tänker nu efter så smakar gurkan som morot och tomaten är bara en substitut (de stora) för mycket smak har inte fastnat i dem. Men det är mycket möjligt att det är bara jag som har tappat mina smaklökar. Det är nog dags att efterlysa hos polisen.
Livet är hårt i storstan.
Här har man inte mycket till val, när mat ska handlas. Många tror det men de har fel.

Expressen

Annons

3 tankar om “skönhetsidalet skördar nya offer…

 1. Fullständigt löjligt ju. Vilka bryr sig om krokiga grönsaker? Seriöst, är de som stör sig i majoritet? Jag har aldrig hört någon klaga och ärligt talat så har jag letat efter grönsaker med konstiga utseende för man ser ofta bilder på grönsaker som ser ut som gubbar och hjärtan och jag tycker det vore roligt att hitta en själv 🙂

  Gilla

 2. Det är för bedrövligt. Va´fan gör det om gurkan är sned. Det är naturligt. Slimmad natur kan vi verkligen vara utan. Manipulerad av EU. På vartenda äpple man köper sitter en etikett! Behövs det verkligen? Vem sätter dit dom? En människa eller en maskin?

  Gilla

  • Jag ifrågasätter själv EU och deras direktiver. Varför kan inte länder sköta sitt.
   Varför ska allting bli strömlinjeformad? Inget får sticka ut.
   Det börjar likna kommunism, där överheten bestämmer riktlinjerna. För även om det finns röster inom EU som motsätter sig, så efter olika förhandlingar och övertalningar blir de nedtystade. Majoritetens diktatur har aldrig varit tydligare än nu.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.