fästing…hur kul är de?


Fästingar är inte roliga djur. Plågar människor och plågar djur. Undrar om de har nån naturlig fiende. Jag tror inte det, då de blir bara fler och fler.

Har sett reklam där man kan köpa nån typ av halsband för hundar och katter. För att husdjuren inte ska bli en fäste för fästingar. Fungerar dessa halsband?
Jag har ingen husdjur så jag vet inte det. Men om dem fungerar kan inte det fungera på människor också?  En designad halsband eller armband eller varför inte runt anklarna. Bara det funkar. Eller är de helt värdelösa och hundägare blir sugna av de vinstmaskinerna som hittar allehanda saker till de älskade fyrbenta. De vet mycket väl att matte eller husse kommer slänga upp pengarna utan att fundera över om det är nåt att ha.

Har läst att det finns nån kemisk medel som man kunde spruta ut några gånger som mot myggor.
De bara står och ruttnar. Varför man tagit fram det? Och varför den inte används?  Och hur blir man av medlet om den är nu förmodligen en hälsofara?

Medan man funderar hur man ska lösa problemet breds fästingarna ut mer och mer.
Inte ens i Stockholms innerstans parker är man säker längre. Suck. En riktig sommarplåga.

trängsel...foto: copyright AntoniaB 2011

Annons

3 tankar om “fästing…hur kul är de?

  1. Ja, det är verkligen inget kul… Jag vet inte om dessa halsband fungerar, det finns även en slags vätska som man kan bred på nacken på sin hund och då är det meningen att den ska sprida sig i hela kroppen och skydda mot fästningar. Vet inte om det är något till människor däremot… skulle inte tro det men finns det inte ett medel mot både mygg och fästningar för människor? Har inte koll på sånt, jag brukar gå i långa tjocka byxor året runt och hoppas på det bästa. Myggor brukar inte gilla mig om de har andra omkring de kan välja på så jag hoppas vara lika lite poppis bland fästingar… 😉

    Gilla

  2. Fästingar är verkligen läskiga små saker. Syns inte. Biter sig fast i huden och växer och kan bli stora som vindruvor. Äckligt! När vi bodde i Drottningholm för 28 år sedan hade katterna såna stora som lossnade. Jag trampade på en i köket. Trodde först att det var en vindrvua. Men icke. Sen flyttade vi 38 mil och här fanns då inga fästingar. Men nu finns dom. Mest efter kusterna. Men brer ut sig så sakteliga. Dom är som kackerlackor som över t o m kärnvapenkrig. Det gör säkert oxå fästingen. Ja, man kan undra vad den ska vara bra till! Vad syftet är?

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.