för gammal men lever än…


En gammal träd hittade jag.

200 år har träden hunnit leva och frodas och växer vidare. Omfånget är på 7,2 meter. Höjd är 30 meter. En ståtlig en. Säkert skulle kunna berätta en hel del.  Det är en platan …som kan bli ännu högre ca 40 meter som topp höjd. Nåväl träden är magnifik…tog några bilder men bilderna ger inte rättvisa till upplevelsen.

Och ingen vill hugga ner den heller. 🙂 Dessvärre är det få som ens har kännedom till att den existerar.

platan....foto: AntoniaB copyrihgt 2011

platan....foto: AntoniaB copyrihgt 2011

platan....foto: AntoniaB copyrihgt 2011

Annons

4 tankar om “för gammal men lever än…

 1. Pingback: 500 inlägg & ett 1000-årigt träd: El Drago Milenario som droppar blod!! | Helena Palena

 2. Otroligt spännande sagoträd. Plataner brukar inte bli så där grova. Var finns trädet? I den stad du kommer ifrån? Har fotat ett träd som är tusen år på Teneriffa som droppar blod – ett drakblodsträd. Kanske ska blogga om det. Mitt nästa inlägg blir nummer 500! Gode gud vad man håller på¨!

  Gilla

 3. Ja, människan tror sig kunna skapa storslagna verk (skyskrapor med mera), men naturen är massor av strån vassare. Trädet tycks otroligt tryggt i sig självt – fattas bara annat, med säkert ett rotsystem som inte heller det går av för hackor. I Stockholm (inte minst mellan Kungsholmen och Norrmalm/Vasastan) finns det ju massor av träd (kan inte/minns inte namnet på trädslaget) som ser ut att vara helt under isen (ursäkta det inte riktigt säsongsanpassade uttrycket). ”Krökta ryggar” på trädstackarna när de utmed strandlinjen ser ut att vilja begrava sig själva i Stockholmsvattnet. Flera av dem är nästan en trafikfara för båtfolket. Du har nog säkert fotat trädstackarna tidigare …

  Gilla

  • Ja, det har jag gjort en hel del fotografier om nämnda träd. På hösten och på vintern. Men tyvärr nu till våren har huggits lite vilt bland dessa träd. Logiken förstod jag inte.
   Träd är storartade och fascinerande. En levande varelse som är fastankrad på samma ställe livet ur. Och de ser allt. ALLT. Polisen borde utarbeta ett sätt att kalla in de som vittne vid extra kniviga fall. 🙂

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.