trädgårdens bästa blomma…


…Lavendel doftar gott. bina svärmar runt dem hela dagarna. Hörselskydd är nästan en måste ;)Men det är en skön upplevelse. Man kan använda lavendel till nästan allt.  Malen gillar tydligen inte doften och det är det bästa. Så man slipper hål i kläderna.

Man kan dricka den som te för lugnande effekt och ha den i kakor som extra smak. Jag har den gärna i skorpor. Och parfymindustrin skulle knappast överleva utan lavendel.

levander träffar bi...foto: AntoniaB copyright 2011

Bilden är bearbetat lite så färgen stämmer inte riktigt på den här bilden. Men jag gillar helheten. Men här är de nedan i sin rätta färgprakt.

anfall...foto: AntoniaB copyright 2011

Annons

5 tankar om “trädgårdens bästa blomma…

  1. Underbar blomma! Jag har små kuddar med lavendel i bland lakan och handdukar. Lukten sitter i hur länge som helst. Har en väninna som bott 33 år i Florens. Hon får lavendel uppskickad från Italien. Så syr hon bl a små kuddar till barn som dom kan ligga och klämma och lukta på innan dom ska somna. Fina bilder.

    Gilla

  2. Vilka fina bilder du har trixat igen Antonia, helt underbart! Och jag älskar verkligen lavendel, både färgen och smaken 🙂 Härligt med allt naturen har att ge!

    Gilla

  3. Härliga bilder, gillar också lavendel, vi har många produkter där lavendel ingår. Önskar dig en skön dag. Imorgon ska jag upp till Stockholm och kika på fotografiska samt ta lite bilder…hej hopp.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.