ska man bli orolig på riktig?…


Det är alltid oroande när man inte hittar källan till EHEC-smittan. För som det ser ut var ju trots allt inte gurkorna från Spanien som bar smittan. Inte tomaterna heller.

Och jag som alltid varit superdålig på att tvätta dessa grönsaker. Jag gör det aldrig. Ser dem rena ut betraktar jag dem som rena. Trots ständiga uppmaningar och trots min mors tjat när jag är på besök hos dem gör jag inte det.

Kanske är det bra kanske är det inte. Vad vet jag. Har aldrig varit sjuk. Magsjuka är inget jag känner vid, inte heller kräksjuka.
En gång hade jag matförgiftning och inte var det mitt fel heller. Det hände efter en lunch på en lunchrestaurang. Det var jobbigt. Skitjobbigt rent utsagt 😉

Men förra veckan har nåt hänt. Magen blev jobbig och toalettbesök var ofta förekommande. Kramp hade jag också. Höll en dag, dagen efter åt jag inget sen var det över. En väninna till mig hade det desto jobbigare.  För hon var dålig i 5 dagar, hon ringde mig i söndags och då var hon riktig dålig, men vägrade gå till läkare.  Hon hade dock inget feber men led.  Efter kulmen gick då sen över och läkare blev inte inblandad.

Det gör mig förstås undrande. Vi åt ju inte samma mat och vi umgås inte på daglig basis heller. Symtomen var ganska lik EHEC. Inte heller var vi i Tyskland och inte någon annanstans heller.

Tänk om EHEC-smittan är något annat än man tror. Vad man har hört nu att den är aggressivare än normalt att den är muterad. MUTERAD… och mycket som kommer bli muterad i framtiden. En vacker dag kommer vi att vakna att vi håller på att minimeras till antalet. Människorna alltså… Medikamentet hjälper inte längre. Antibiotikan har gjort sitt. Kanske blir vi sårbara som i medeltiden. De starka överlever de svaga dör.  Naturen hinner oss i kapp trots att människan jämt ska manipulera och försöka lista ut genvägar. Men kanske genvägarna börjar ta slut…Eller är vi inte längre så smarta att hitta genvägarna. Har man haft uppgång är nedgång en naturlig följd. Inte så märkligt…

Förresten…kom man fram vad som orsakade magproblemet i Skellefteå och Öresund. Hur Cryptosporidium kom in i vattnet? Eller bara tiger man ihjäl det hela? Kommer vi veta någonsin vad som har hänt och varför?  Tror inte det. Inte i den här nya lögnaktiga världen. Jag tror att det behövs någon som kan tänka i nya banor. För dem gamla leder mest i fördärvet.

Det är kanske inte alls grönsakerna som är orsaken till smittan. Kanske har inget med maten att göra överhuvudtaget…Kanske är den nya terrorhandlingen. Smitta ner den ena och den andra. Säkrare än självmordsbombare. Sätter större spår och större skräck.

Expressen, Expressen, SvD, SvD, SvD, SvD, DN, DN, AB, AB, Expressen SvD

Annons

5 tankar om “ska man bli orolig på riktig?…

 1. jag skrubbar verkligen grönsakerna, det har jag alltid gjort 🙂
  Men om det hjälper mot baciller… det är jag lite tveksam mot. Det jag försöker få bort är damm och kemikalierester, så gott det går i alla fall.
  Läskigt med allt som händer i världen just nu 😦 Jag är faktiskt förvånad att vi fortfarande finns kvar som vi håller på med…
  Och ja, naturen hinner ikapp oss och kommer alltid att göra. Vi är inte så himla stora som vi vill tro 🙂

  Gilla

  • Och nu även mjölken har fått i sig resistenta bakterier, på grund av böndernas flitig antibiotika användning på kossorna. Var kommer allt sluta?

   Gilla

 2. Sanningen ligger nog någon annanstans. Det verkar lurt. Har också skrivit om gurkorna. Klart man kan tvätta grösaken. Sköja av lite snabbt gör jag. Kanske dags att börja skrubba. Läskigt är det i alla fall. Man måste se om sitt hus – ha ett bra immunförsvar i denna sjuka värld. Hur länge det nu hjälper som sagt.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.