att blåljuga…är en royalistisk handling?…


Jag vet inte vad kungen trodde att han skulle vinna på med intervjun. Men det är uppenbar att han ljuger och driver med reportrarna och hela folket.
Personligen tycker jag att det hade varit mycket bättre att erkänna. Gjort är gjort och kan inte bli ogjort, men att försöka ljuga ur sig, spela pajas och göra narr av folket är inte alls smickrande.

Med detta bevisar kungen att han gör precis som han vill.  Han är ju kung. Högsta hönsen i Svedala. Onåbar. Ofelbar…Hade varit enklare om han hade bara visat fingret till folket.  Synd är mest om frun Sylvia och Viktoria, Madeleine och Carl Philip som får dras med denna historia i all framtid. De har inte valt det men får leva med det och förlåta.

Man hör hela tiden att han är ju som en vanlig människa varför ruta i vad han gör och inte gör. Men han är inte en vanlig människa  Vanligt finns inte ens i hans och hans omgivnings vokabulär.  Många tycker också …ehhh det var ju så länge sen, så varför dra upp den helt plötsligt?

Dubbelmoral har han också. Jag minns när han fördömde Madeleines förra pojkvän för att han vänslades med norsk flicka.  Fast klart vad skulle han har sagt…sköt det snyggt som jag har gjort under alla dessa år.  Hade inte heller hade låtit bra. Men mina barn och andras ungar gäller även i kungliga familjen. Man skyddar sina döttrar även om han själv gärna lekt med andra flickor än frun.

Kanske är livet är så för de flesta… minus kunglig titel.
Vad vet jag…

Men när det är det dags och avslöjandet är ett faktum är bättre att böja huvudet med hög svansföring än att bara blåljuga.

Expressen, Expressen, AB, AB, DN, SvD

Annons

6 tankar om “att blåljuga…är en royalistisk handling?…

 1. Tror svenska folket förlåtet kungen vad han än har gjort. Drevet i media är för mycket. De tjänar lösnummer på att skriva om detta i det oändliga. Tur att han slutat rumla för med mobilkameran kan man snabbt kasta ut en bild på nätet. Det var annat förr.

  Gilla

 2. Förmodligen går kungen och hovets nye informationschef sedan årsskiftet (Ternert) i högsta grad i ”otakt”. Helt säkert var det Ternert som drev på kungen att ställa upp på intervjun (T. antydde redan i helgen att ”en högre nivå” var på gång). Problemet är ju bara att det finns ”vissa brister” i kungens omdöme. (Bl a: i höstas ”vända blad” – nu finns det överhuvudtaget inget blad att vända, så att säga.) Sannolikt förstår han inte till fullo att allt vad han har sagt kan komma att (an-)vändas emot honom – när mer material dyker upp. Samtidigt utgår Ternert (direkt från näringslivet:SAS) från att han har att göra med en skärpt människa – eftersom han har info-coachat sådana i hela sitt liv. Men i grunden handlar det ju inte om vilket person som för tillfället råkar vara regent. Utan om tokigheten med monarki som statsskick …

  Gilla

  • Monarkin kommer antagligen bestå ett bra tag framöver.
   Jag tror att det anses fint att ha en kungahus. Det liksom höjer ett lands status ute i den stora världen.

   Gilla

 3. Erkänner man så behåller man kanske en liten smula värdighet. Jag har inte mycket respekt för människor som aldrig kan erkänna sina misstag. Fast å andra sidan vet jag inte vad jag hade gjort i hans skor… antagligen samma sak, vad vet jag… Jag är glad att jag slipper 🙂

  Gilla

  • Har man gett sig i leken får man tåla leken också.
   Jag hade nog erkänt utan omsvep. För det är svårt att ljuga ur sig.
   Allt blir bara värre.
   Eller så får han också komma med idiotiska förklaringar som en tidigare minister har också gjort …det var så disigt i lokalen att jag såg typ ingenting.
   Kommer inte ihåg vad han hette. Björkman eller nåt sånt….

   Lögner är aldrig bra. De hinner ikapp en förr eller senare. Bara för att man är kung får inte ljuga rakt upp i ansiktet på hela svenska folket. Det är i princip visa fingret för alla.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.