USA i en rävsax…


USA tror mycket om sig själv. De är störst och bäst. Men jag undrar… Just nu verkar som om de bet sig själva i svansen och sitter i en reellt rävsax.. Det sägs att de har världens överlägset bästa underrättelse tjänst.  Ändå tog det 10 år att hitta Osama bin Laden. Trots att det verkar som om bin Laden har bott i den nu så berömda s. k. lyxvillan i Pakistan så där 4-5 år…

USA hade 10 år på sig att fundera ut hur de skulle kunna lösa situationen när den väl dyker upp. För som min mor brukar säga  även en blind höna hittar korn.  Boven kommer fångas förr eller senare.
Genom att mörda bin Laden har USA satt sig i en obekväm ekvation. Visar de upp bilden på en död och sargad bin Laden kommer en stor del av den muslimska världen ta anstöt,  medan den andra delen tvivlar och förnekar att deras  dyrkade terrorledare är eliminerade.

Jag är ju självklart ingen expert, men som aktionen har beskrivits så kunde man lätt ta honom som fånge, han var inte beväpnad. Jag tror att det hade varit nyttigare både för USA och för världen.
Just nu verkar det som en bunt upphetsade snorungar som har suttit vid rodret och i upphetsningen över den i deras tycke lyckade aktionen har allting också basunerades ut utan att tänka på konsekvenserna. Klantigt tycker jag. Klantigt och amatörmässigt.

Och inte att glömma hur obetänksam det var att döpa aktionen till Geronimo. Geronimo var en indiansk hövding som verkade för indianernas frihet i USA.  Därmed lyckades de ge en känga till den egna urinvånarna i USA.  Snyggt. 😦

Det blir nog svårt att bena ut och få rätsida på det hela. Och ändå hade USA 10 år att komma på en bra och vattentät  lösning.

AB, AB, AB, Expressen, Expressen, DN, SvD

Annons

3 tankar om “USA i en rävsax…

  1. Skitbra skrivet! Förnedring var just rätta ordet. Att använda kvinnor och indianer för att förnedra bin Laden. Slå två flugor på smällen är vad man gjorde. Visst hade de kunnat ta honom för länge sedan, men nu var det lägligt för Obama och gänget kring honom vill ju sitta kvar. Tror Osama dog 2001 dock!

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.