har jag allergi eller bara en snuva?


Jag har inte varit förkyld i 12-13 år. Minst.  Det är gott att slippa snora och nysa stup i kvarten. Få fnasiga näsborrar är inget vidare oavsett orsak.  Men nu har hänt nåt. Bara det att nu vet jag inte om jag har efter så många år fick en snuva eller om jag helt plötsligt har blivit allergiker.

Vem jag än frågar så säger de att symtomen är likartade.
Det är ju ingen bra hjälp.
Men finns det något som är avgörande eller det enda som kan avgöra är att se om det går över snabbt eller att den går först över när löven har fallit?

Är det någon som vet?

Annons

6 tankar om “har jag allergi eller bara en snuva?

 1. Om det är en vanlig förkylning med snuva, så varar den ju några dagar, högst ett par veckor och går sedan över. Om du har blivit allergisk så kommer det och går hela tiden, så fort du utsätts för det som du blivit allergisk mot! Om det t ex är pollen, så kommer du att vara täppt i näsan lite av o till hela sommaren när du vistas bland träd. Mig veterligt så är det mest att man blir tät i näsan (lite snuvig med, men mest svullen o tät) och en del får även besvär med ögonen som svider och kliar.

  Vill du vara säker så ska du gå till en allergimottagning och göra ett pricktest. De prickar i lite av de vanligaste allergiämnena i din arm och sedan ser man om det visar rött omkring dem eller inte. Då vet man om man är allergisk, mot vad och hur mycket. (Det vanligaste är pollen, gråbo, timotej, hund, katt, häst)

  Gilla

  • Hmmm….idag har ju regnat här så kanske jag får snabbare svar än jag kunde anat. För om besvären blir värre imorgon, då vet jag.
   >Vet inte om jag vill gå till läkare. De gissar en hel del skulle jag gissa 😉
   Jag tror att de flesta är allergiska mer eller mindre mot nåt. Så jag är osäker med prick testet. Få se om jag gör det ändå.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.