en gång slav alltid slav? …Protestera!!!!


En gång var slaveriet ganska utbredd. Och då menar jag inte enbart på importerade svarta slavar från Afrika. Det fanns ju gott om överallt, bönder och fabriksarbetare som knappt fick lön för mödan var ju också en sorts slaveri.
Det mesta bestämdes över folkets huvud.
Sen vaknade kampviljan. Folk reste sig. Ville ha rättvisare behandling, rättvisare fördelning. Många dog för denna rätten. Vi kunde känna oss fria, var och bestämde över vår sociala utveckling. Nöjdheten la en bekväm skimmer över oss.

Men nu…nu har vi EU…och verkar som vi är på väg in i mörkret igen. Där enbart de stora som får förmånen att bestämma över alla andra. Det är bara deras intresse som är värt något alla andra ska rätta sig efter deras vinstintresse.

Och vad svamlar jag om egentligen? Jag fick en länk av Palena Inn om hur läkemedelsindustrin vill förbjuda alla läkeörter. Som ofta är fallet tilläggs att detta förbud skulle främja vår hälsa och säkerhet, men framför allt görs detta för att främja storföretag och eliminera konkurrens. Läs gärna hennes inlägg om läkeörter här.

För att förslaget ska stoppas behövs det protester.  1 miljon underskrift behövs till detta.

1 miljon!

Det är många och idag när jag skrev under upproret, var de uppe på 290 137 signatur. Det är inte många. Gå in på sidan och skrev under du med.  Artikeln om detta förslag kan du läsa här.

Jag vet att ni är inte många som följer min blogg, ännu färre är de som skriver kommentarer, ( vilket gör att jag funderar också att göra en stoooooooooooor uppehåll på min bloggande, men om detta mer i något av kommande inlägg)
Skriv nu under och visa att du bryr dig även om du inte personligen är särskilt intresserad av örter. Jag vill inte bli en slav igen. Vill du bli en?….

Skriv nu under och protestera med din namnteckning! Spridd detta gärna till dina vänner eller skriv om det i din blogg. 🙂

Annons

14 tankar om “en gång slav alltid slav? …Protestera!!!!

  1. Hei Antonia. Vil gjerne få stikke innom og hilse på deg. Jeg synes du er dyp og har så fint perspektiv på ting. Også her. Ja en av grunnene til at jeg er imot EU er nettopp de farene du påpeker. Hitler ville samle og regulere via krig. EU — Jeg er enig med deg, retningen EU tar kjennes ukomfortabel. Og det er på tide at for oss medborgere og stoppe opp og ta initiativ nå.

    Gilla

  2. Pingback: Jag är inte bra på att övertala… « En dag i sänder

  3. Jag försöker komma ihåg om inte jag redan har skrivit under något liknande… Mitt problem med att skriva under sånt är att jag har ett mycket unikt namn och det innebär att allt jag skriver under på nätet kommer fram på första sidan så fort någon googlar mitt namn 😦 Inte så roligt om det är någon fördomsfull arbetsgivare som kollar… 😦

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.