skål ta mig fan………


Vin vin vin. Det är många som gillar vin. Kallas för gudarnas nektar också och framställs  i 8000 år. .. Berusningsmedel. Många  går  under av dessa droppar.
Det finns de som kan njuta av ett eller två glas i goda vänners sällskap, andra heller bara i sig som om det vore vatten. Det är effekten man vill komma åt. Smaken är inte det primära.

Själv har jag aldrig förstått tjusningen med att dricka alkohol, ännu mindre har jag svårt för berusningen att tappa omdömen på grund av alkohol är inte min grej. Och det är plågsamt att se när andra super ner sig. Men jag är å andra sidan överförtjust i tjockglad istället. 🙂

Så vinet jag tänker skriva om är kanske inte för de som i första hand vill bara häva i sig :

Montecillo Crianza: En Intensiv och nyansrik bouquet med inslag av kryddor, mörka bär och cederträ. Medelfyllig, mjuk och mycket välstrukturerad smak med inslag av kryddor i den långa eftersmaken.

Montecillo Gran Reserva: Ett vin med ganska stor doft, komplex och fruktig med inslag av röda frukter, kryddor och cederträ. Smaken är medelfyllig med bra frukt, elegant fatkaraktär och lång finessrik eftersmak.

Som jag skrev vin är inte min värld så jag vet inte hur de  egentligen är, men till det yttre är de tilltalande. Gillar flaskornas design och färg. Ordvalet i beskrivningen är inte mitt, men det låter verkligen lockande. Vinbeskrivningar är nästan som poesi. Kort och löftesrika. Undrar om det finns en utbildning för sånt, så att man undviker upprepningar, att man förskönar utan att direkt ljuga.  Det är som att sälja ett hus med sjöglimt.

Skål ta mig fan!

Annons

7 tankar om “skål ta mig fan………

 1. Tål verkligen inte alkohol (mår illa av det) så jag dricker absolut inte en droppe. Jag drack när jag var yngre och märkte hur jag ville ha mer nästa dag (redan på morgonen), det var läskigt!

  Gilla

 2. Älskar vin! Dricker ofta. Gud så gott till mat. Gillar dock inte Reserva vilket innebär att vinet ska ha lagrata minst tre år på ekfat. Gillar inte eksmaken. Glllar viner gjorde på Cabernet Sauvignon som en del kallar en banal druva. Ha, ha, ha… va´löjligt. Bara för att den är gammal och inkörd skulle jag tro.

  Gilla

  • Man ska dricka det man tycker om ( jag dricker Cola eller kolsyrat mineralvatten) , och inte det experterna framhåller. De vill bara presentera nya viner och göra reklam för dem. Visst kan man experimentera, men man återvänder ofta till det beprövade goda smaken.

   Gilla

  • När jag dricker (aldrig mer än högt 2 glas per dag), så blir det också Cabernet, som jag någonstans har läst har de mest hälsobringande effekterna (reservatrol, tror jag det var, som även finns att köpa i kapselform) och ekologiskt naturligtvis.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.