spindlarnas paradis…


Påminn mig att inte åka till Pakistan. Inte för att jag vill egentligen man man vet ju aldrig vad man kan hitta på.  Spindlar är ju en av värsta kryp jag vet.

bild från Expressen

Vet inte varför men blir verkligen skraj, varje hårstrå reser sig och får panik. Ibland får jag  av mig   döpt  ( vet inte vad den rätta namnet är på  detta fenomen) insomningshallucinationer.  Värst är det när hela sängen är full av spindlar. Som tur är de inte på riktig men kan inte min hjärna skapa en rosenbädd istället.

Även i Budapest finns en bro som är ständigt full av spindlar. Stora blaffiga med tjock kropp. Jag vet att de är nyttiga. De äter ju myggor som är en annan typ av plåga. Men kunde de inte fått en mer fördelaktig utseende av skaparen?

Här är bron som man ska akta sig om man inte vill möta stora spindlar. Den kallas för Kedjebro och byggdes redan 1849. I sin tid betraktades den som en underverk. Bilden är inte en av min bästa men brukar ta kvällsbilder för fri hand. Dock var jag mer skakig efter spindlarna som jag också  har fotat.

Kedjebron i Budapest....foto AntoniaB © 2010

Och här kommer den feta jäveln.  För att förstå storleken på spindel så är den till höger är en del av utsmyckningen av en gatubelysning.

 

spindel....foto AntoniaB © 2010

Och snabba var de också i skymningen. Var inte lätt att fokusera och ta en skarp foto. Sen gjorde jag inget annat att tvångsmässigt borstade mina kläder  så att få bort antagligen inbillade spindelynglar. Brrrr………..

Expressen

4 tankar om “spindlarnas paradis…

 1. Ja, Bengt är kul. Nej, jag har ingen fobi. Mina barn och barnbarn har heller inte fått det. Jag har härdat dom. De har försökt varit rädda för maskar och åska men inte med mej. Inget att vara rädd för. Gillar Imse Vimse Spindel. När jag målar på hus ute så räddar jag massor med kryp från att fastna i färgen. Tar tid och är hindrande men jag bara måste. Döda inte en spindel. Då blir det regn! 😛

  Gilla

  • Det är bara jag som är rädd för spindlar i min familj. Min mor är rädd för ormar, det är inte jag. Så det är ingen som överfört sin rädsla över mig. Pappa är inte rädd för nåt. 🙂 Såna är pappor.
   Råkade se en dokumentär igår från Åssie- landet och där visades en spindel som de hittade bakom tavlan i sovrummet.
   Jesus…Den var som min halva hand. Jag skulle helt klart fått hjärtattack.
   Men jag jobbar på detta fobi, har kommit så långt att jag kan fota de bestarna, men är högst tveksam om jag kommer att ha frivillig närkontakt med dem. Och tyvärr är jag mordisk inställd. Jag skulle gärna hänga dem, men de blir bara ihjälslagna. Barbariskt jag vet, men min reptilhjärna har en drastiskt sida.

   Gilla

 2. Min hjärna är ju aningen felprogrammerad. Så vid första meningen i ditt inlägg gick mina tankar direkt till Saltsjöbaden i Nacka (jag är ju uppvuxen i Nacka, på tröskeln till Saltsjöbaden). De boende i Solsidan (i Saltsjöbaden; känt ju från tv) har brukat kalla invånarna i det under tidigt 70-tal uppslängda bostadsområdet intill för Pack-i-stan … Modigt av dig att fota Kedjebron-spindeln. Minns tidigare kvällsfoto från bron (”de mekaniska figurerna”). Fast jag anser nog att spindlarnas verkliga eldorado är Sickla udde i Hammarby Sjöstad. Möjligen målfoto (!) med Budapests Kedjebron. Pakistan får väl anses utslaget.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.