kändiskåt sedelmakeri…


Jag är ju bara semisvensk. Inte 100 procentig, då är jag född och uppvuxen i annat land. Men jobbar fullt på svensk mark. Så pengar  använder jag dagligen. Precis som alla andra gör.

Det blir snart nya sedlar med nya design och nya nunor på sedlarna.  Och det är okey. Visar om inte annat att Sverige behåller sin valuta i framtiden också.
Men vad är det för människor som ska pryda sedlarna. Kändisar.  Har inte Sverige nåt annat att komma med? Varför tar man bort de gamla historiska bilderna från sedlarna? Varför raderar man historien och fyller med en kändis elit. Har inte Sverige bättre att komma med?
Ska man på sikt ta bort historia från skolorna också och som nytt ämne kändisdyrkan införas.
Och varför ska gamla sedlar få nytt front? Vilket slöseri med pengarna.
Att nya sedlar tillkommer är naturligt. Dock kan vara jobbigt när man betalar med fel sedlar, som liknar alltför mycket en annan sedel med en helt annan valör.

Men jag är bara semi.

24

Annons

4 tankar om “kändiskåt sedelmakeri…

 1. Ja, vi är alla invandrare. Gränserna är inte synliga mellan socknarna där jag bor men om det blir någon dispyt kommer dom fram direkt. Historieämnet är redan raderat i skolorna. Det tog sossarna bort pö om pö. De som läste praktiska program på gymnaiset fick inte historia alls. Tror det har ändrats lite på den fronten nu.

  Gilla

  • Det kommer att växa upp en generation som inte kommer veta särskilt mycket om sin och andras historik. Skolor har blivit tidsfördriv istället för läroverk. Skam för Sverige och synd för de som växer upp okunniga.

   Gilla

 2. Apropå ”semi”. Jag har också varit invandrare. I Värmland fick jag vid något tillfälle den raka frågan: ”Du är invandrare, va?” Var tvungen att erkänna: ”Ja – ändå från Stockholm”. I Värmland behöver det inte nödvändigtvis spela någon roll om man är från 08-metropolen, från Irak eller från Tjotahejti. Sak samma. Det sägs ta generationer att bli en riktig värmlänning. Jag gav upp det projektet. Annars var det en glädjens dag igår när det blev klart att husguden Dag Hammarskjöld ska pryda 1.000-kronorssedeln. Bästa tänkbara val! Alla Hjärtans Dag brukar jag för övrigt fira grundligt varje år. Men – vissa säger att jag lite grann missuppfattat vad dagen går ut på. Så kan det väl ändå inte vara?

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.