al forno…och tortellini


Jag och kompisen som var på besök i Stockholm, gick för att äta lunch i lördags. Vet inte varför men valet föll på Al Forno på Drottninggatan.  Jag valde spenatfyllda tortellini.  Kommer inte ihåg det exakta benämningen. Min kompis åt strömming tror jag. Såg ganska blek ut, och rucolan de la till hennes rätt har sett sina bättre dagar.  Min tortellini dög till förrätt och bara retade upp mig. 3 stycken tortellini  i lite tomatsås.  Inget bröd. När jag frågade efter bröd sas det att de inte har det. Priset för tortellini var 125 kr.  Och AlForno är ju ingen lyxrestaurang.

Jag påpekade förstås att jag tycker att portionen är alldeles för liten och då är jag inte ens storätare. Deras svar var att alla restauranger ger bara 3 tortellini. JA, det kanske de gör det men de andra restauranger har lite tillbehör som bröd och smör och sallad för det händelsen att gästen kanske vill och behöver det…

Tre tortellini är för lite mat oavsett vilken restaurang jag väljer att äta i, och al Fornos sätt att hantera eller rättare sagt avvisningen av mitt klagomål är ju  under all kritik.

Eller så får det stå på matsedeln om att rätten är för dem som egentligen inte vill bli mätta,  eller sitter  där mest för sällskapens skull. Såna rätter för övrigt bör finnas bland förrätter.

 

Annons

8 tankar om “al forno…och tortellini

 1. Det sämsta ett matställe kan göra är att servera snålt. Går aldrig hem. Folk pratar. Det blir ringar på vattnet och dålig PR i massor. Man kan säga att snålheten bedrar visheten.

  Gilla

  • Det var ett ställe som vi bara råkade gå in. Slumpen fick avgöra. Men nu är medvetandet om deras dålig servicemind som kommer för all framtid välja bort dem.

   Gilla

 2. Jag har samma ”problem” som princessnadia, orkar nästan aldrig äta upp! 3 tortellini låter väldigt lite om inte tortellinisarna var enorma. Betalar man 125kr då ska man inte behöva lämna restaurangen hungrig. och så hade de inget bröd? vad är det för restaurang? Bra att du säger till så ska jag komma ihåg att låta bli att besöka dem.

  Gilla

  • De var i större format. Fyllning kanske 3×3 och så en 1,5 cm runt omkring. Rätt så smaklös var den också. Hade det varit 6 stycken hade inte heller blivit mätt, men nöjd.
   Åt en het laxrätt dagen innan i en japansk restaurang med lite ris. Blev super mätt och orkade inte ens äta upp allt. Himla gott det var.

   Gilla

 3. Jag och sambon var och käkade på en pastarestaurang här om veckan. Jag käkade också spenatfullda tortellini. Jag orkade inte ens äta upp min portion. Så alla restauranger serverar inte alls bara tre tortellini. Nu är ju detta i Göteborg, och Göteborg kallas ju inte för sveriges framsida för intet 😉

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.