idag var jag nära döden…


Jag tog ett sväng i Stockholms city. Hade lite saker att införskaffa. Men det blir förstås alltid mer än man hade tänkt sig. Sommargardin hade jag inte tänkt köpa men Olssons Tyg hade 25 % på allt fram till på söndag. 25 års jubileum tror jag.  Glad jag vart.

Men bara några minuter senare blev jag riktig ledsen. Såg massor av ambulanser på hörnet till Kungsgatan/Sveavägen. Någon låg på trottoaren. Hade inte liv i sig.  Hjärt- och lungräddning var i gång.  Men såg inte ut att den kommer igång. Livsfunktionen alltså. Jag stannade inte upp för jag tyckte inte det var passande. Ville inte se honom förlora livet. Kan bara hoppas att de lyckades. Han var inte så propert klädd…kanske en uteliggare…kanske bara en slarver. Tog ingen bild heller. Skulle inte kännas rätt. Kunde inte heller fråga polisen vad det var som hänt….det kändes inte heller rätt. Att stå där som en gam och vänta och se vad som kommer att hända. Jag gick därifrån, men bilden ligger kvar i mitt huvud.

Så hemsk att ligga där på gatan och livet vill lämna en.

Annons

5 tankar om “idag var jag nära döden…

  1. När det gäller döden ska man visa hänsyn. Förstår dig. Men jag skulle frågat polisen i alla fall. Frågar alltid vad som händer. Man kan göra det lite diskret. Behöver inte buffla sig fram.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.