mattelärare får underkänd…

Dagens unga kan inte matte. De halkar efter mer och mer. Och experter ska kallas in. Superlärare, rektorer och politiker. Hmmm… säkert är det bra att kalla in dessa så kallade experter, men borde man inte utbilda lärare bättre.  Vad är det lärare får lära sig på lärarhögskolan? Borde inte de kunna  lära ut matematik och även andra ämnen i skolan? Borde inte va lite bättre disciplin i klassrummet under lektionstider?

Om fallet är så att svenska ungar är dåliga i världsrakningen så borde man kanske kolla också hur de som ligger bra till i rakningen  har fått sina kunskaper. Och kanske hämta in deras erfarenheter också.

AB

Annonser

3 thoughts on “mattelärare får underkänd…

  1. Det är för stressigt i klassrummen. Man hinner inte med. Och gör man inte dem i matten från början är det kört. Sossarna har förstört mest. Det skulle inte ställas några krav. Bort med betygen o s v. Inte bra.

  2. Fritt Fall är något som man kanske kan uppskatta när man är på Gröna Lund. Men verkligen inte när det gäller den svenska skolan. Jag tror (=befarar) att Sverige framöver kommer att sjunka rejält internationellt när det gäller skolan – i de flesta ämnen (alla?). Massor av år av flummeri i skolan gör att massor av år ligger framför oss – för att komma ikapp. Socialdemokraterna ligger förstås bakom skolans förfall under många (jösses vad jag låter gnällig!). Skola à la Hets ska vi förstås inte ha. Men inte flummeri heller. I många andra länder har man tagit skola och utbildning på allvar. Kina är ett exempel, som SvD:s Ola Wong har skrivit om. Det kommer jättelandet Kina att tjäna rejält på.

    • Kina, Japan och även Indien kommer att stå i topp vad det gäller utbildning. Där flummas det inte. I alla fall inte än. Kanske kommer det senare det med.
      Ibland känns som om skolorna har blivit en samlingsplats för att slå ihjäl tiden eller lärarna i vänta på att bli vuxen. utbildning har fått bli en bisyssla i väntan på att vissa upp sig i nån vedervärdig dokusåpa, där man kan visa hur man skulle ha lärt sig alfabetet och matten från början.

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s