mattskojeriet i stan…


mina mattor...foto: AntoniaB © 2011

En ny mattaffär dök upp nyligen på St:Eriksgatan nära Hantverkargatan (Stockholm). Orientaliska mattor. Vet inte hur längesen de öppnade men för en månad sen var en helt annan affär där som sålde pryttlig inredningsdetaljer för lågavlönade hushåll. Typ.

 

Mattaffärens fönster är täckt med stora reklambudskap : Total utförsäljning.  Fast det är ju inte det. Och det retar mig att affärsinnehavare dumförklarar stans invånare, och tror att man går på knepen. För det spelar ingen roll hur ofta man passerar en mattaffär så har de totalutförsäljning. Hur trovärdigt är det?
Jag tror inte på det. Tror du på det? Känner du att nu gör jag ett kap?För du gör faktiskt inte det. Det är bara lögn och inget annat. För kan man överleva med ständigt utförsäljningspriser? Var ligger då inköpspriset?  Varifrån kommer de här mattorna?

Sen undrar jag också vem köper alla dessa mattor? För mina grannar gör definitivt inte det. För ljudnivån skvallrar om att varken mattor och gardiner dämpar ungarnas spring och skrik. Inte heller dämpas min ovanförgrannes barfota och skoklädda häststeg.  För om de hade mattor skulle livet vara något mer behagligare för många av stans invånare. Jag är inte den ända som lider av det. Mina kunder vittnar om samma saker, men vi härdar ut.
I en svensk hem ska det vara matt och gardinfri, avskalat och enkelt. Minimalistisk.  Så vem köper mattorna i innerstan?

Annons

8 tankar om “mattskojeriet i stan…

  • Jag har nog aldrig sett mattaffär utan ständigt året runt utförsäljning. . Fast å andra sidan är lätt att pruta och köpslå. För utförsäljningspriset blir ordinära pris då ingen har sett mattan med sitt ursprungspris. Eller?

   Gilla

 1. Måste skratta åt Bengt som blev matt i mattlandet! Förresten har han namnsdag idag så grattis lilla Benke!

  Saker och kostar aldrig 10 kronor heller. Nej, dom kostar 9 90:- Illusion. Tricks. Sälja! Sälja! Skicka dina grannar till den nya butiken. Säg att dom köper fem mattor var och lägger på golven. Lider med dig som inte kan stänga av jobbiga grannar. Har vuxit upp så så jag vet. Nu har jag inga grannar. Så jävla skönt.

  Gilla

 2. Ja det där med mattor är en sorglig historia och detsamma tycker jag om Dressman och Hemtex som har ständig rea, numera bojkottar jag dom totalt.

  Vi hade en sportaffär här i stan som hade total utförsäljning i ett år…lite svårslaget kanske, eller också är det jättevanligt kanske..hmmm

  Gilla

 3. Man blir matt. Trist att vi inte har något ordentligt konsumentvärn (eller hur jag ska uttrycka det) värt namnet här i landet. Alltså någon myndighet eller liknande som håller efter de allra värsta avarterna inom business – med möjlighet att göra rättssak av det hela. Konsumentverket och annat som finns idag räcker inte på långa vägar … Och, som sagt, (riktiga) mattor
  är väl sedan länge ordentligt ute i det här landet. Sterilt kritvitt à la operationssal alt. Kafkaliknande mentalvårdsinrättning-inspirerat ska det vara! Bländande kritvitt (måste använda solglasögon vid titt!) som inredningen i det där rikinghuset i Solsidan.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.