krångligare att boka hotell…


Har livet blivit enklare och lättare med all elektronisering och kortbetalningar och email? Kanske, kanske inte. Vissa vet inte ens nåt annat.
Men jag själv  börjar tycka att saker har blivit krångligare.
Jag skulle beställa hotell till min resa.  Men då idag inte litar någon på någon längre vill de se och deponera (eller vad man gör ) att man har pengar på sitt Visakort. Visserligen kommer de dra pengarna först när du är på plats men redan när du beställer vill de säkra tronföljden. Man är inte betrodd längre.
Okey. Jag uppger allt de begär. Sen får jag ett email att hotellet inte godkände min kort ” Uppgifterna verkar höra till ett betalkort och inte ett kontokort.” Jag pratar med min bank och då får jag veta att mitt kort är spärrad för utlandsköp ( i syfte för att inte obehörig ska kunna missbruka kortet, så klart.) Banken tar bort spärren, men jag får återigen ett nytt brev med samma budskap. Mitt kort är värdelöst.  Till slut tog jag direkt kontakt med hotellet för att begära deras kontouppgift och överföra pengarna direkt.  Vilket  nu är gjort.

Men har väldigt svårt för den totala misstänksamheten som har blivit till vardagsmat. Hur var det förr? Inte fan betalade vi i förskott, man bokade ett rum per telefon var som helst i världen sen var det klart. Man uppgav sitt namn och adress sen var det klart. Saker var enklare förr och folk var ärligare också.
Nu får jag se till också att låsa upp kortet innan resan så att jag kan använda den, men å andra sidan ser jag också alltid till att jag har kontanter på mig också.

Annons

5 tankar om “krångligare att boka hotell…

 1. Ja, det är skillnad på betal- och kontokort. Det är inte klokt vad dom hittar på. Visst var det bättre förr. Fast ändå inte. Då fanns inte nätet. Där kan man göra allt nu för tiden. Det har blivit både bättre och sämre på samma gång. För tänk när det skiter sig. Kontanter ja. Var glad så länge vi har kvar dom. Du vet väl att dom tänker ta bort kontanterna för oss. Det måste vi stoppa till varje pris.

  Gilla

  • Nu vet jag inte vad min kallas, men det är det vanligaste som alla andra har det också. Har ingen kredit på den men kan betala överallt med den. Ja, jag trodde det iallafall.
   Visst vissa saker är bättre, men inte allt.
   Och ja, jag misstänker att makten vill ta bort all kontanthantering och vill kunna kontrollera oss genom våra kontokort. För då lämnar man efter sig ett tydlig spår likt snigeln som alltid lämnar spår efter sig. Snart kan man inte ens nysa utan att någon någonstans vet om det.

   Gilla

 2. Ännu ett bevis för att det var mycket som var bättre förr! Faktiskt! Även om många ”uppfinningar” medverkar till att saker och ting ska ske smidigare, så gör det samtidigt allting väldigt sårbart och om någonting skulle bli fel (i ett datorprogram, en utsliten magnetremsa, överföringen på bredbandet etc) så är det VÄLDIGT svårt att laga, tar enorm tid och ibland går det inte ens att se VAD som är fel för dem som är direkt inblandade. Kan bli jätteproblem.
  Allt som numera ska/kan ske via datorn gör också att direktkontakt mellan människor är väldigt sällsynt, vilket bidrar till misstänksamhet, lurendrejeri och framför allt att medmänskligheten försvinner. Ingen bryr sig om någon annan…

  Gilla

  • Det räcker en massivt strömavbrott och då stannar allt. Och har man tur kan man återskapa, har man inte det då blir det big problem för hela världen. Tron är enormt, och det var med kärnkraftverk också. Inget skulle kunna hända.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.