en liten fundering över det hemska…


Jag undrar över de här kärnkraftsverken, som en efter en havererar. Stavarna är överhettade. Man försöker vattenbomba med helikopter.
Men ligger inte dessa kraftbomber vid havet?
Alla bilder jag ser tycker jag skymtar havet. Varför tar man inte dit några riktigt stora Atlantbåtar  med enorma vattenkanoter ombord, som sprutar in vatten i stora mängd tills stavarna kyls ner så att de aldrig ens kommer på tanken att glöda igen.

Och innan man bygger en till kärnkraftverk lös gåtan för helvete hur man neutraliserar kluvna atomer  och isotoper  när något sånt händer.  Det är väl inte så mycket begärt. Att utsätta människor för detta är fruktansvärt. Jag verkligen lider med dem som nu offrar liv och hälsa för att få något rätsida av farsoten.  Först jordbävning, sen tsunami följd av kollapsen av kärnkraftverk och nu vinterkyla.  Det är för mycket.

AB. expressen, SvD

Annons

3 tankar om “en liten fundering över det hemska…

 1. Läskigt med kärnkraft. Något hemskt som inte ens syns. Tror också att det inte funkar med båtar för då måste man stanna för länge och det törs man nog inte. Nä, världen är knäpp. Huvaligen att komma på något dylikt som atomvapen och kärnkraft. Usch!

  Gilla

 2. min gissning är att de vill vara där så kort tid som möjligt och stora båtar är inte så himla snabba… men det är bara min gissning.
  jag vill också att man tänker till mer, att bara gräva ner avfallet och hoppas att det ska hålla i hur många tusentals år det behövs (minns inte siffran men många var det) det tycker jag inte alls är rimligt. Det känns som att man gör så med allt, tänker bara kortsiktigt och bryr sig inte…

  Gilla

  • Hur man än vrider och vänder så måste någon göra jobbet. Alla kan inte fly och lämna allt åt sitt öde.
   Men nu har de börjat ösa in vatten från land. Måtte den göra effekt.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.