sökande gör dig smal…


Enligt en forskning är singel kvinnor rent generellt smalare än kvinnor som lever i förhållanden. Vet inte om det behövs en forskning för det, men rent allmänt saggar många efter när de har hittat livspartnern. Och det gäller både kvinnor och män.

Den här iakttagelsen har jag gjort redan för längesen. Innan ett förhållande sköter man sig exemplarisk man håller vikten, tränar gärna, duschar varje dag, uppdaterad i det mesta. Men sen förhållanden är etablerade då kommer förändringarna sakta. Blir inte lika viktigt med att hålla en hög profil, tv-soffan duger, myskläderna börjar matcha, träningen består mest av överfylla matkassar som ska bäras från bilen in till köket. Utmaningarna minskar drastisk.

Målet är nådd, man kan sänka gardet.

Sexlivet blir urvattnat, jakten var intressant men ack så ansträngande. En långvarig återhämtning som följer tills tristessen växer till en ny jaktinstinkt. Det blir en ringklocka när någon i en förhållande börjar bry sig hur hon eller han ser ut igen. Kan betyda att man har spanat in ett nytt byte. Jaktmarken ska vidgas.

Överklassen är dock annorlunda. Även i det triviala. Där håller man sig mer i trim även när man har rott i hamn.  Riskerna är större att bli utbytt, och den risken ökar definitivt om man tappar formen, går till fel frisör, inte följer senaste modet. Att slappna av ingår inte i deras världsbild.  Föder man barn ska man var i toppform redan innan man har klämt ut ungen.  Annars blir man utstött och förtalat av societeten.

Det finns ett paradox i det hela. Fattiga människor i västvärlden är feta, medan de rika är smala. Trots att merparten av befolkningen är överviktig är idealen ändå att vara smal.

Människorna är taggade bara när de söker. Och det är ett hårt arbete, därför går luften ur när man har hittat.

AB

Annons

4 tankar om “sökande gör dig smal…

  1. Fast det var ju en tid när idealet (för kvinnor) var att vara fet & blek. Det kanske kommer tillbaka … Du har förstås rätt i att ”AB-grejen” även gäller män. För egen del under livet: Bott ihop med kvinna – upp i vikt. Bott ihop med hund – ner i vikt. Hund är således att föredra som sambo. Avseende den egna vikten, alltså. … Men överklassen har ju oftast både pengar och tid att hålla sig fräscha – för att kunna upprätthålla sitt eget personliga, vandrande varumärke på så hög nivå som möjligt.

    Gilla

  2. Jag vet inte om jag har sackat ihop. När jag var singel så gick jag alltid runt i enbart trosor hemma eller ibland mjukisbyxor. Det är samma idag. När jag var singel åt jag mycket godis och kakor, vilket jag gör nu med. När jag var singel sminkade jag mig enbart när jag skulle gå ut på krogen. Vilket jag fortfarande gör. Så för mig har det inte blivit så stor skillnad. Sen har jag nog snarare gått ner i vikt än upp i vikt. Dock har sambon lagt på sig ca 10 kg sen vi träffades..

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.