från toppen ner till avgrunden…


Märkligt värld vi lever i. Just nu kan vi beskåda hur snabbt man kan hamna från toppen till botten. Muammar Gaddafi har alltid varit en diktator. Men världen krusade för honom under alla dessa 40 år.  Han var goda vänner med flera ledare ingenstans kunde man se det minsta ansats för att stöta honom ur från gruppen.

Nu är det bara Vitryssland som sträcker fram ett hand och möjligen Venezuelas president… Som det ser ut nu så är det bäst om han bosätter sig på månen. Så hatad han blev. Återigen kan vi se hur oljan styr världens ledare vad de ska tycka och säga och hur de ska handla.
Helt plötsligt pratar de nästan i mun på varandra i sina iver att döma ut Khaddafi. Var har dessa politiker levt sina liv. Vad är det för ögonbindel de bär på sig?
Jag föraktar dessa politiker mer än jag föraktar Gaddafi.
Det finns inget värre än kappvändande  politiker som styrker medhårs så länge det passar till sina syften. Ni borde skämmas.

AB, Expressen, , Expressen, SvD, SvD, DN, AB

Annons

2 tankar om “från toppen ner till avgrunden…

  1. Instämmer. Och historiskt sett är ju inte heller Sveriges hållning särskilt hedervärd. Gäller inte minst de östeuropeiska staterna efter andra världskriget, och kanske framför allt (inom det gamla Sovjetunionen) de tre baltiska staterna. Annars lär vi få vänta otroligt länge på internationellt klarspråk om Kina. ”Käket först, moralen sen”. Lite som Bertolt Brecht uttryckte saken är det ju …

    Gilla

    • Jag tycker att det är riktigt skämmigt. Sak samma hur länderna krusar för Kina. Vädras det goda affärer så säljer man sin själ och tar på sig en rosa glasögon. Sen när något händer är ju alla där och ska utropa sin fördömande.

      Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.