snart är det över…


Schlagerfestivalen är i gång. Åsikterna är förstås delade. Man kan läsa hyllningar och totalsågningar. Helt klart att få blir det oberörd av spektaklet. Kläder, uppträdande, felsägningar, mellanakt, slutresultat…allt får sin betyg.

Etablerade artister sätter alltid tummen ner.  Bor man på Östermalm vill inte flytta till Rinkeby. Men de som bor i Rinkeby vill gärna flytta till Östermalm. ( för dem som inte bor i Stockholm, Östermalm är en fisförnäm stadsdel för rika, medan Rinkeby är en invandrartät stadsdel i samma stad.)

Jag som är inte uppväxt med schlagerfestival är en stor gåta att den engagerar så mycket. Sverige tror alltid att Sverige är bäst. Och det ska man också tro. Man inte gärna kan gå in i en tävling med att vi är sämst heller. Bort med Jante-lagen.

Svenskarna gärna tror att de  hänger med sin tid. Och världen ska även anpassa sig efter hur vi tänker och tycker här om man nu t.ex vill bo i Sverige.

Och så  helt plötsligt blir det Schlagerfestival och då vill man helst stoppa klockan och utvecklingen. Man glömmer att alla inte har samma musiksmak. Schlager ska vara schlager. Allt annat är bara skit. Man glömmer också  att flera av deltagande länder har inte tidigare deltagit och har ingen schlagertraditioner. De ser festivalen inte med ett sånt blodigt allvar heller. Vågar sticka ut med annorlunda kompositioner, och har dessutom mage att vinna.

Jag blir alltid lika förvånad över upprördheten. För man behöver ju inte titta på. Man kan byta kanal, man kan gå på bio eller på pub eller läsa en bok. Och självklart kan man ha åsikter också. Det gör det hela bara ännu roligare.

Jag vet inte vem som stylade artisterna – men troligen tror att öststats-chic är inne  och vill flirta med före detta öststater . Öststats-chic är  inte inne och aldrig kommer att vara heller.

AB, Expressen, DN, SvD, DN och läs en fyndig beskrivning av låtarna hos Törnebohm

Annons

3 tankar om “snart är det över…

 1. Jag ”tvingas” titta på hela skiten och blir virrig av alla omröstningar, fattar verkligen ingenting!
  Och så undrar jag vilka det är som röstar när alla dåliga låtar går vidare…
  Tycker också det är intressant hur det ofta tas för givet att Sverige är sååå bra på allt. Att man har fått dåliga placeringar år efter år skyller man på allt utom själva låten… hmmmm 😉
  När Grekland hade skickat en jättekass låt ett år så var det artisten som anklagades för att vara kass, inte de som röstade…
  Sverige är däremot mycket bra på olika sporter så varför inte satsa mer på det istället?
  Hur som helst, höll ut Antonia, snart är det hela över… precis som rosa bandet och allt annat som tjatas ihjäl varje år…
  PS: I Sverige ska man ha åsikter om allt 😉
  kram 🙂

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.