brända mandlar…brända bröd…bröstcancer?


Klart har inte en aning om om det finns nåt koppling mellan de tre orden. Förutom att jag beställde tid hos doktoro igår och idag tog en promenad till honom för att klartlägga om jag har fått nåt i brösten eller inte.
Jag är inte särskilt orolig då jag har känningar, och har man cancer så vet man oftast inte om det utan bara upptäcks vid nåt kontroll. Cancer är lömsk.

Spontant tror jag att det är stressrelaterad, förutom att jag inte känner mig speciellt stressad. Eller så har min bröst börjat växa…. 🙂 … Vore ju intressant, dock inte särskilt önskvärt. Men jag minns att min gudmor tröstade mig när jag var ung och närmast platt som en planka – att brösten växer juuuuu  hela livet.  Och kan hålla med.

Jag får stickningar i dem och det har pågått 2-3 månader. Lite obehagligt. Men antagligen inget annat än dålig uppförande av nervändarna eller nåt sånt.

På väg till doktorn upptäckte jag en ny brödbutik. De poppar upp som svampar ur jord efter regnet. På sätt och vist tycker jag att det är trevligt ( trevligare än alla trista mäklarlokaler, som borde inte alls ligga på markplan. ) Om det inte var för att det är bara brända bröd som säljs i dem här butikerna. Jag har redan frågat en som bloggar om bröd Pain de Martin – fick en syrligt svar dock : han gillar brödet så.Punkt. slut! ….Jaha…

Men jag är helt säker att jag har både läst och hört att bränd mat är inte alls bra för hälsan. Det måste väl gälla även bröd. Surdeg eller ej. Konstigt nog det kännetecknar just surdegsbröd att de är brända. Jag fortsätter att avstå att handla hos de här små söta butikerna, och fixar eget bröd istället, och tar ut innan brödet blir för mörkt. Det finns olika grader i färgskalan. Och i bästa fall unnar jag mig av lite brända mandlar som här när jag var i Skansen. Ekorrarna var helt galna och killen som sålda mandlarna hade ingen ro alls. 🙂

bränd mandel med ekorre...foto: Antonia B © 2010

Annons

5 tankar om “brända mandlar…brända bröd…bröstcancer?

  1. Har sett ekorrarna på Skansen. Bredvid en karusell. Förra året. Vore jag fågel eller ekorre skulle jag också häcka där mycket folk är och äter. Så man får sig en smula eller två.
    Om det sticker i brösten kanske du ska ta och djupandas några gånger per dag. Få fart på cirkulationen. Det kanske hjälper.

    Vilket bra tema. Lite om Antonia kommer upp hela tiden. Bra PR.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.