följande uppgifter har lämnats till Skatteverket…


Jag har eget. En minimal företag som ingen bryr sig om förutom banker och skattemyndigheter. Politiker skiter ofta i oss för när de pratar om småföretagare så handlar det inte om oss utan företag som har anställda. Soloföretagare har svårast på alla sätt.

Jag har inga anställda… Och tveksamt om jag kommer ha det, då arbetsmoralen lämnar en hel del efter sig.

Jag är ju tvungen att använda bank. Har Nordea som huvudbank. För insatt pengar är ränta 0,00 kr. Alltså jag lika gärna skulle kunna ha pengarna hemma i madrassen.  Tyvärr så kan jag inte göra det då blir all betalning mycket dyrare då för varje betalning tas 25 kr som hantering. För att slippa det så är det lika bra att ha pengarna på banken och sköta betalningarna genom internet.

Men för att ha mina pengar som jag inte får ränta för, betalar jag förstås årsavgift 600 kr.  Vilket jag tycker är 600 kr för mycket med tanke på att banken faktiskt använder mina ( och dina ) pengar, men jag säger inte så mycket.  Varje gång någon av mina kunder betalar med kort så dras till bankens fördel  också en summa pengar från det inbetalda summan. Hur mycket är det olika beroende vilken kort kunden behagar använda. Kreditkort kostar oss mest, fast vi har inget att göra med kundens jävla kredit.

Nu fick jag årsbesked från nämnda bank. Att banken tar 1024, 82 för kontraktsränta. Vilket nu då skickas vidare till skatteverket.

Det är ju inte mycket pengar kan man tycka. Och det är ju inte det heller. Men varför betalar inte banken ränta alls, medan de har mage att kräva eller rättare sagt bara dra ränta för att de tycker att de inte har fått tillräckligt av sina kunder.  Visst kan jag ha en  Sparkonto företag som det heter också. Där skulle jag få 1,5 % kanske, men då får man inte röra pengarna, eller om jag gör det förloras då räntan.

Är man småföretagare med lite pengar då får man ingen uppbackning. Då får man reda sig själv. Politiker bryr sig inte om att det finns tusentals småföretagare som anlitar olika banker och lämnar in pengarna till dem för förvaring. Bankerna gör enormt vinster på såna pengar då dem sen lånar ut och använder i andra sammanhang som definitivt ger ränta för banken. Inte så konstigt att de har  mega vinster.
Jag betalar redan en hel del skatter och moms till staden. Och den beskattade pengar nu beskattas ytterligare.
Ja, och den kortavdragare som jag köpte för 2 år sen.  Den är inte godkänd längre heller av banken. Nu är jag och alla andra är TVUNGNA att införskaffa en nu maskin för egna pengar förstås.  Undrar när nästa påfund kommer. Banker drabbas ju aldrig. De bara håvar in.

För om det är nåt kris i bankvärlden, ja då får hela samhället stå för det. Igen.
Inte ett dugg bättre mentalitet än elbolager har.

Annons

8 tankar om “följande uppgifter har lämnats till Skatteverket…

 1. Instämmer med Bengts kommentar. Snacka vi alla är lurade. Mest utsugna blir nog ändå Sveriges 800 000 småföretagare. Alla system är gjorda för storföretagen. Man ska vara anställd. Usch! Maud Olofsson snackar verkligen. Tror inte det har blivit något som är bätte. Det är bara ord. Det låter bra. Ta ut pengarna. Tror man får mer ränta på Icas kundkort.

  Gilla

  • Ska kolla nu var jag kan få mest ränta och flytta pengarna.
   Fast skatt och ränta jämnar ut varandra ganska bra. Det finns ränta på ränta, men man gärna skattar redan skattade pengar också.
   Vad blir det då skatt på skatt?

   Gilla

  • Ja…jag lämnade livet som småföretagare.
   Det var inte värt allt arbete för en ”halv-taskig lön” efter alla avgifter.

   Som ensamföretagare i Sverige anses man vara skattebrottsling per definition !

   Man är automatiskt misstänkt för skattebrott !

   Gilla

   • Jag anlitar en svensk revisor, och jag kommer att behålla henne fast egentligen behöver jag inte det, men jag vill inte att man blir misstänkt för fiffel.
    Och ändå blir man det. En gång berättade jag till en kund att jag var ute och köpt lite kläder, när det var dags att betala så sa hon att här har du lite pengar så att du kan köpa flera kläder till. Jag trodde att jag hörde fel. Senare bad hon om ursäkt att det var inte så hon menade, men man undrar ju …hur tänkte hon?

    Gilla

 2. Det som man kan göra är att ta ut pengarna från kontot och bara ha kvar så mycket att man kan betala sina räkningar med det som är kvar.

  Känner flera som gör på det sättet 🙂

  Själv så är jag nystartad och håller bara näsan nätt och jämt ovanför ytan.

  Gilla

  • Lycka till med din nya företag.
   Tyvärr är man antingen ärlig eller är man inte.
   Men är man ärlig som jag är hur man än gör så har jag baken bar. Önskar att jag hade fått annan uppfostran och andra gener.

   Men tack för tipset. ska överväga.

   Gilla

 3. Den svenska politikermentaliteten (oavsett politisk färg) att fokusera på storföretagen och mer eller mindre strunta i de små är ju tyvärr en sorts tradition långt tillbaka i tiden, och tycks vara cementerat. ”Småföretagarnas” stora ”vän”, näringsminister Maud Olofsson, har pratat och pratat i alla år om hur hon ska underlätta för de små. Otroligt mycket snack, otroligt lite verkstad. Bankerna … Brukar ibland reta upp mig på bl a flinande vd:n Annika Falkengren på SEB när hon vid presskonferenser berättar om alla miljarder som banken håvat in i vinst.

  Gilla

  • Maud bara pratar.
   Vi finns inte. därför tas ju aldrig med i beräkningen.
   Hon är ju handfallen vad det gäller el, så varför skulle hon bry sig för soloföretagarnas väl och ve.
   Och håller med det där med Annika Falkenberg. Varje gång hon jublar över miljardvinsten, känner jag i magen hur vi är utnyttjade när de bara använder pengarna som vi lägger in utan något som helst kompensation.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.