tjocklad…och varför inte tjockglad…


egentillverkade fudge...foto:AntoniaB © 2011

Jag skrev en kommentar hos Znogge om hennes  fascination om att alla helt plötsligt drabbats av sockerskräck. Och det är ju så… i var och varannan blogg kan läsas om att socker är av ondo.  Och det är ju det när man missbrukar det som ibland även jag gör det. En ruta av en kaka räcker ju inte. Hela kakan ska ner i kistan.Det är precis som med alkohol och knark. Lite räcker sällan. Själv kan jag inte göra annat än att avstå helt. För en enda bit triggar igång det bottenlösa begäret.

Full blir jag förstås inte men ful.

Så medan jag snabbt skrev kommentaren hos Znogge slant mina fingrar och istället för choklad  råkade jag skriva tjocklad. Och vid närmare eftertanke skulle man kunde döpa om delikatessen till tjockglad också.

För det är precis vad man blir av chokladen. Tjock och glad. Tjockglad…

Annons

5 tankar om “tjocklad…och varför inte tjockglad…

  1. Älskar choklad med stora nötter i. Det blir i alla fall nyttigare då. Tror inte det är så farligt med socker och salt om man inte vräker i sig. Kul ord Tjocklad! Tjockglad! På kornet!

    Gilla

    • Klart man kan avstå. Men i viss mån är det svårare än att avstå från alkohol, då vin och sprit kan i alla fall inte köpas på matbutiker, frestelsen är klart mindre, än att stå vid kassan och känna hur chokladmonstret lockar och pockar medan kön sakta masar sig fram.

      Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.