nummerupplysning.se…ljuger utan att blinka


Då var det dags igen. Försök till att luras. Jag blev den här gången uppringt av nummerupplysningen.se med syftet på att boka in en tid för en säljträff. Jag förklarade kort  att jag inte var intresserad av ett möte för att jag inte är villig att betala extra för synbarhet hos dem.

Då fick jag veta precis som tidigare när en annan skojföretag  ->121.nu har ringt , att då blir jag inte sökbar på google. Historien om 121.nu och alla kommentarer som fortfarande ramlar in kan du läsa här

Så här sa killen som ringde från  nummerupplysningen: ” google hämtar information från nummerupplysningen

Jag blev skitförbannad och skällde ut honom efter noter, då han till slut backat och till slut sa att han menade att mitt företag blir inte sökbar hos nummerupplysningen. Och det skiter jag fullständigt i. Men jag undrar just hur många de lyckas skrämma dagligen till ett avtal som säkert kostar några tusenlapp? Bara för att man inte vet bättre.

Börjar bli trött att det är så många som har hakat på trenden att blåsa  eller försöka blåsa blåögda företagare.

Man kan inte synas överallt. Skulle inte världens all pengar räcka till om man skulle slå till varje gång de ringde. Eniro, hitta.se , reco, nummerupplysningen. se,  118 100, 118 800 osv. osv.  Listan kan egentligen göras hur långt som helst.

Ibland undrar jag om inte papperskatalogen var så mycket enklare. Alla var samlade på ett och samma ställe. För lite eller stora pengar. Men de rymdes i en katalog.

Annons

12 tankar om “nummerupplysning.se…ljuger utan att blinka

 1. Papperskatalogerna har vi ännu. De flesta som är över femtio år går inte ut på nätet. Känner massor med gamlinga som aldrig använt en dator. Ändå går alla an som om vi vore ständigt uppkopplade.

  ästa gång en försäljare ringer och frågar efter chefen eller vd:n så säg att hon är i Ryssland. Så säger jag när dom frågar efter min man: Nä, han är i Paris! Så trevligt! När kommer han tillbaks. Om tre veckor, säger jag. Då ringer vi då! Ja, gör det säger jag och slänger på luren. Då blir man av med dom fort.

  Gilla

  • Ja, kanske är de kvar fortfarande. Dock har de inte har kontaktat mig i år, vilket indikerar kanske att den inte kommer ut flera gånger. Eller så är den nedbantad till ett litet häfte. Ingen bryr sig om åldringar. De ska dö. Ju snabbare desto bättre, sen är det bara unga kvar som kan köpa sig sig fördärvade på alla nya elektriska sakerna som poppar upp varje månad.

   Gilla

 2. Kunde vara intressant om någon bandade telefonsamtal med något skojföretag. För att sedan gå med bandet till polisen och/eller övriga med tveksam framgång övervakande myndigheter. Säkerligen går det aldrig att sätta stopp för alla dessa skojare – vi har ju exvis de gamla ”Nigeria-breven” – men lite offensiva tag mot dem kan ju aldrig skada.

  Gilla

 3. Fruktansvärt dåligt att man ska behöva veta vilka rättigheter man har i allt. Många kan inte veta hur saker och ting fungerar och det är ju dom stackarna som blir lurade. Tyvärr resulterar ju det här i att folk gör det till en vana att säga nej till allt, även fast det ibland kanske kommer ett fördelaktigt erbjudande.

  Vi har ju comhem som bredbandsleverantör. Dom ringde och tjatade på sambon, jag vet inte hur många gånger, att vi skulle skaffa hemtelefon. Eller vi behövde inte ens skaffa telefon utan bara säga ja till att ha ett nummer. Jag sa till sambon att det bara är att vara ihärdig och säga nej. För det finns alltid en hake. Och i detta fallet var ju haken att dom ville att vi skulle använda en telefon så att dom kan tjäna pengar i och med att vi använder telefonen, även då abonemanget var gratis. Tillslut sa sambon ok, men att vi inte kommer koppla in någon telefon. Ett par månader senare ringde dom och frågade varför vi inte använda våran telefon. Åter igen sa vi att vi inte använder en telefon. Och att dom kan stryka oss som telefonkunder. Vet inte om dom gjort det. Men oss kvittar det då vi inte kommer koppla in någon telefon. Oss kommer dom inte tjäna några pengar på!

  Gilla

  • Nej alla kan inte veta vad som gäller och hur man ska svara. Många går på deras slipade snack som sällan är överens med sanningen. Det är anledningen att jag skrev inlägget, och att jag blev så förbannad på uppenbarliga lögner.
   Hoppas att många googlar först och handlar sen.

   Gilla

 4. Här fick du verkligen till det, i fyra små korta meningar! Håller fullständigt med dig! (”Ibland undrar jag om inte papperskatalogen var så mycket enklare. Alla var samlade på ett och samma ställe. För lite eller stora pengar. Men de rymdes i en katalog.”)
  Nu är så otroligt mycket information om allt möjligt precis överallt och hursomhelst, så man kan få magsår för mindre, av all stress – om man tror att man måste hålla sig uppdaterad på allting.
  Stå på dig! 🙂

  Gilla

  • Det roliga är att jag faktiskt njuter av att de försöker sälja fast det är så uppenbart att jag inte vill och att dessutom genomskådade lögnen. Hur som helst har ju inte alla har lärt sig läxan än, så om jag kan hjälpa några så är jag nöjd.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.