norrsken i Stockholm?…


Inatt var jag ute och flög. Kollat läget lite…Om Luciorna gjorde det de ska göra. Skrämma slag på Nobelprisvinnarna i ottan? Eller vad de nu gör …. Det blev i alla fall en minnesvärd bild. Ljusen lös så man kunde se ända uppifrån  universum. Mystiska ringar uppenbarades…. utomjordingar blev glada. Men varken utomjordingarna eller jag såg några vilsna oskulder som skulle vänta på självmordsbombare.

Skämt å sido. Norrsken är en av dem vackraste naturfenomenet i världen. I alla fall enligt mig. Själv har jag aldrig sett norrsken. Undrar varför så sällan om ens någongång  detta kan beskådas över Stockholm. En kall stjärnig natt. Den verkar ju lysa väldigt starkt, så det borde inte vara något problem med synbarheten ens i en upplyst storstan som Stockholm är.

Eller är den skygg?  Norrskenet? Vill helst inte visa sig för den stora allmänheten. Lampfeber? eller heter det rampfeber?  Måste man va norrlandsbo för att få njuta av det?

Det är fin på bild, men det är nog mäktigare i verkligheten.

7 tankar om “norrsken i Stockholm?…

 1. Ja såg nôrrsken inatt för först gången å dä va här hem i värmland 😉 så du behöver int åk te nörrlann för å få se dä 😀 dä syntes inte så bra när vi stod ve gatulamper så vi åkte ut i skogen där dä va mörkt å då syntes nôrrskenet mycke bätter 😀 tog lite bilder som finns på min blogg =) dä va en upplevelse vill ja lova 😀 ha dä gött =)

  Gilla

 2. Lysande bild! Fast när månen är full kan det bildmässigt inte bli så dumt heller. Månen blir ju full bara en gång i månaden – så ingen större risk för alkoholism.

  Gilla

 3. Jag har sett norrsken flera gånger. Men det var inte grönt kan jag tala om. Inget märkvärdigt när man ser det egentligen. Tror det är överreklamerat som mycket annat som blir mytomspunnet.

  Gilla

  • Ja, de kan ha andra färger också som rött och blått. Jag skulle inget emot att se en. Men det brukar vara så att när man ser norrsken då blir man helt plötsligt blasé. 😉

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.