oskulden rök igår på drottninggatan…


Man hoppas att terror  händer aldrig i ens närhet. Eller för den delen hoppas nog alla att det inte händer någonstans i världen.  Självmordsbombare. Som vill hämnas för oförrätter i världen. Hjärntvättade till döds.

Tack och lov lyckades han inte särskilt bra.  Religionen, fanatismen satt nog krokben för hans illvilja och hat.  De vill så gärna, men adrenalinet tar över och hatet förlamar tankebanorna. Tack och lov för det. Bara HAN dog men kunde ha blivit värre. Mycket värre.

Jag tror visserligen inte på gud, men det kan väl vara Allahs missnöje över sina undersåtars missgärningar mot andra levande människor- som gör att så ofta dessa illdåd ändå skördar relativ få döda.

Men om den här killen som tydligen heter  Taimour Abdulwahab var så missnöjd med Sveriges insatser i Afghanistan, varför inte åka dit själv och bekämpa på plats? Varför inte flytta ifrån Sverige? Varför vill man bo här om man nu har så hemska tankar om vad Sverige gör. Och varför glömma att han har fått fristad just i det här landet. Bostad, utbildning och möjligheter.

Ruggigt är att just där den första bilen sprängdes brukar jag gå varje gång jag ska in till city.

VG, AB, SvD, DN, Expressen, Expressen

Jag är inte förvånad över att detta  har hänt, utan mest förvånad över att det inte har hänt tidigare.

Annons

13 tankar om “oskulden rök igår på drottninggatan…

 1. Han var inte den tacksamma typen Taimour. Men det brukar inte hjärntvättade vara. Vill bara ha rätt. Ha hämnd. Tur att du inte gick där just då. Nu får du börja se upp lite tror jag. Det kommer hända igen. Tror jag. Cet finns så många copycats även på detta område. Dessvärre.

  Gilla

 2. Fast jag tror nog att vi här i landet brutalt kom till insikt att det här är inget litet sött folkhem längre redan 1986 – mordet på Olof Palme. Det dådet var ju rena knock outen på svenska folket. Och går förstås inte att jämföras med något annat här i landet. Förhoppningsvis för MYCKET, MYCKET lång tid framöver … Och så vet vi ju inte om killen var ”egen företagare” i knäppskallebranschen – och att det ”bara blev så” att han kanaliserade sin vrede med mera genom religionen.

  Gilla

 3. Religion hör inte hemma i samhället, den hör hemma på historiens avskrädeshög!
  – Religion är till för mentalt svaga och används av krigsherrar och despoter för att lura avgrundsdummern till religiösa skalligheter.
  – Ju fler analfabeter religionen i fråga har som anhängare, desto farligare är den. Kolla läget, hur är det med islam?
  – Hur kan vi svenskar importera all dynga och betala sanslösa pengar i bidrag för asyl och annat?
  – Hur kan sådan otrolig mängd invandrare som påstår sig flytt hemlandet nu sitta i sitt hemland och kvittera ut sanslösa pengar i bidrag när våra pensionärer inte ens har råd med mat?
  – Hur är det möjligt att våra politker fortfarande daltar med med religionens Spetznaz, dvs islam?
  – Hur regaerar dessa politiker när första tunnelbanan sprängs? Ska man fortfarande vara intim med islam liksom en sexköpare är intim med en hiv-smittad hora?
  – Varför kriminaliseras inte religiös exponering i samhället?
  – Varför kan asylinvandrare åka hem till sitt land redan efter någon månad och behålla asylstatus eller medborgarskap? Varför inte kopiera Danmarks regler?

  Gilla

  • Ja, religion är en saga som har tjänat sitt syfte, och borde ha lagts till handlingarna sen länge. Men vissa vill leva kvar i sagornas värld, och vill påtvinga en hel värld att tro på just deras sagor. Och tvekat inte att begå brott i sagans namn. Men våld blir inte mindre våld för att det begås i en dammig sagans namn.

   Gilla

 4. även s.k. gruppen Abu Nidal som opererade under 80 talet med div spräng attentat var samlad av arabiska judar o ngra primitiva dummisar och ledes direkt av mossad, lika som så kallad al-quida där även bush affars kompanjons som som var använd som bulvan virtuell figur för virtuellt false verksamhet o som förknippades o länkades till alla misnöjda rörelser i okuperade o krig omfattade länder o som hade ingen samband med vrandra – rent virtuellt verksamhet med tom internet sidan som obehindrad talade till i global media brus under CIA beskydd

  Gilla

 5. det är mycket konstig att han valde lugnaste hörnet av gatan och själv var inte i bilen utan utanför bilen – det stämmer inte. Om han ville spränga sig själv då skulle han sitta inne i bilen. Det kan bli mistänkar att labil kille var utnytjad och sprängd av andra som instruerade o använde han – sprängd då de ville ta bort vitne. Troligt att den unge mannen varit primitiv och därför passade för ngn mål att bli utnytjad och eliminerad som vottne. de tidigare s.k. terror dod som i london tunnelbana var arrangerade av mossad, även flygplan kapningar visade sig var genomförd av iklädda i muslimiska kläder israeler med israelisk pass till o med. Kan vara ngn försöker skapa mera hat och ännu mera samh. åtstramning åt viss håll. Killen kan varit lyrad till att när han trycker på knappen som var plaserad på magen så sprängs bara bilen som han trodde bli manifestation för missnöje och de som organiserade detta inte meddelade han att knappen okså spränger han själv i mågen till döds. Sedan om man skulle välja större aktion så kunde han välja annat plats -tom vid Nobel fest och mera åskodare- för att tänka logiskt så det stämmer inte helt i bilden – kille var utnytjad och eliminerad –

  Gilla

  • Ja, det kan vara som du säger. Att han är en syndabock, men det kan vara att han är eller var en klantarsle som trodde att det räcker med lite bomb och då blir det stor förödelse. Kanske var det rent av en förhandsvisning vad som skulle komma, men har räknat fel på riskerna och blev för omfattande just för honom.

   Gilla

 6. Grundproblemet är och förblir att islam är en mycket expansiv religion med kraftigt totalitära och intoleranta inslag. Liknande har även funnits t.ex. inom kristendomen, men da grunden för denna är kärleksbudskapet, sa har man sa ocksa kunnat gjora sig av med sadana tendenser under loppet av det senaste 500-aren, emedan allt av detta finns kvar som en fundamental och ofrankomlig bas i själva grunden till islam = underkastelse. Saledes är det ofrankomligt att den muslimska strävan efter dominans kommer att fortsätta utkräva offer. En icke-muslim är och förblir en otrogen hund, eller i bästa fall en kuffer som man kan tolerera i fall att denne inte är i maktposition utan underordnad ett muslimskt styre.

  Gilla

  • Såg själv en dokumentär, där muslimer har uttalat sig om när det skulle bli fred på jorden. När alla otrogna hundar konverterar till islam- löd deras svar. Det är ett totalitär tankesätt, som kommer göra världen osäker och olycklig.

   Gilla

 7. Som du säger, varför bo här om man inte gillar det? Min åsikt är att man får anpassa hur man tolkar koranen till det västerländskasamhället, om man nu valt att bo i ett sådant samhälle.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.