statister söktes…


Först hörde jag skrik. Ganska gällt. Trodde det var några ouppfostrade ungar som var på farten som så många gånger förr. Sen hörde jag hovar mot asfalten. Ridande polisen…slog tanken mig. Ha…det är nåt på gång. Huliganer ska drabba samman….  Men när jag tittade ut  såg jag bara ett ekipage glida förbi. I det sitter några typer med kläder från förr.  Efter ett tag så svischade ekipaget förbi mitt fönster i full fart gällt skrikande. Och igen…och igen….och igen.

Och detta upprepades ett antal gånger. Nåja ganska många gånger. Filminspelning. Vad filmen handlar om har jag förstås inte en aning om.

Men vad trist det verkar. Spela in film. Att göra om samma tagning om och om igen. Och kallt var det också. Man blir nog ganska kall om öronen i blåsten och i kylan sittande i en öppet flak. Brrrrr….inte avundades jag dem inte.

Men jag undrar förstås. Hur gör man på film? Inte har de stängt av gatan från trafik. Och det var mycket trafik utan tvekan. Hur får man bort alla onödiga bitar som reklamskyltar och bilar, folk på gatan osv?

Här är några bilder som jag tog med min iPhone, då kamerorna låg hemma. (Har nog  just tappat lusten lite att fotografera)

Här kommer de i sakta mak. Inte så många bilar just här, men desto mer fula skyltar som lyser så ögonen får ont. Skulle gärna spränga ner dem utan tvekan.

Men här kan man se att det inte var helt bilfritt . Men klart. Man kan inte stänga av gator för allt. Det är ju ändå en hel del avstängning för det ena och det andra. Filminspelningar mitt på dan prioriteras int.

Full galopp.
Säkert dyker dem här filurer upp i nåt tv-film eller biofilm. Eller så var det reklaminspelning.   Budweiser eller Heineken.

Annons

2 tankar om “statister söktes…

  1. Intressant. Måste vara reklmafilm av något slag. Om det ska föreställa en film från 1800-talet får dom fullt sjå att ta bort fula skyltar som du skriver. Gammalt möter nytt. Fina bilder. Slaskigt i Stockholm?

    Gilla

  2. Det kan också ha varit SL alternativt SJ som var ute och provkörde ett mer vintersäkert alternativ inför kommande vinterkollaps för den befintliga vagnparken. Men det var väl snålt med sittplatser i gnägg-alternativet. Tycker åtminstone jag.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.