på rymmen…


Det kan inte va lätt att vara häst. Bli piskad till att vinna och springa fort och ännu fortare.  Dessutom dra ett ekipage bakom svansen. Lyssna på folks skrik för att det ska gå ännu fortare.
Vilket liv!
Och inte kan man köpa sköna saker för pengarna heller och resa och lattja, gå på krogen för att koppla av lite. ..Näää. En fin gård skulle säkert ligga bra till helst med spa och  stort gård att kunna beta runt i och springa och hoppa och rulla i gräs.

Men nu har 2 hästar fick nog. De försökte rymma från tävlingen i Gävle.  Kanske ville de läsa lite wikileak och se hur matcherna är uppgjorda, om det är någon som håller talan för deras krav. Vilka öknamn tränarna har fått, se hur lättlurade publiken är egentligen… osv.osv. Där kan man läsa det mesta, har de hört.

Tyvärr lyckan blev kortvarig, de får fortsätta slava vidare.

AB

Annons

6 tankar om “på rymmen…

  1. Ja, att vara travhäst är verkligen ingen hit – när man vill springa så fort som möjligt: galopp!!! Men det får man ju inte vid travtävlingar, då blir man bara diskad. Inget kul alls. Då är det bara att ge sig av!

    Gilla

  2. Känner en killa som har jobbat med travhästar i Frankrike. Hästarna blir verkligen hårt drivna. Ingen sinekur med andra ord. Stackars hästar som måste springa och springa. Hoppas ine hästarna blev skadade.

    Gilla

  3. Haha, mina svärföräldrar har hästgård med travhästar. Dock värkar dessa hästar ha det riktigt bra. Stora betesmarker. De är ute hela dagarna och tas in på kvällarna. De blir klappade på, får motion varje dag och får massage. Låter nästan bättre än vad jag har det 😛 Tror allt handlar om vem som äger hästarna, om man enbart har hästar för att drilla dom eller om man faktiskt har ett intresse i djuren.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.