mitt missbruk börjar spåra ur…


Alla har något man missbrukar. Alla. Utan undantag. Antingen super man, eller äter för mycket, eller röker på – cigarett, hasch, marijuana, heroin- eller andra tyngre droger. Kaffe är också en drog, tro inte nåt annat. Det finns ju en uppsjö av saker som man är beroende av.  Och de som känner att men jag gör visst inte nån av det, så säkert har de klippkort till gymmet, eller springer maraton runt världens alla hörn. Men definitivt runt kvarteret. Varje dag.
Sen har vi de som kan inte låta pillren ligga kvar i sin ask.

Och jag har choklad på min hjärna och numera även på mina höfter.  Kanske går jag inte ut och rånar folk för att få min ranson, men nära på.  Jag lyckas bryta beroendet mellan varvet. Och lovar mig att aldrig mer någonsin ta en chokladbit i min mun igen. Men gång på gång faller jag tillbaka.
Just nu mår jag både dåligt och mår bra.  För har just klämt i mig en 140 grammare.  Och den gjorde mig lite gladare – en depression börjar svepa in i mitt liv igen- men känner nu självklart illamående. Och ställer  frågan återigen till mig själv.

 • Var det nödvändigt?
 • Var jag tvungen att ta hela kakan?
 • Har någon stått bakom och tvingat mig med våld?

Nej! Nej! Nej!

Varför är man så viljelös?  Och nu runt  jul får man det ena choklad efter den andra. Det är som att ge en alkoholist alkohol. Hur lätt är det att motstå?

Här är kakan jag åt.

Lindt - petits desserts Mousse au Chocolat

 

Tack och lov den är dyr. 40 kr eller rättare sagt 39.90  så jag köper den inte ofta. Behöver man sin dagliga dos kan man inte köpa dyrt. Eller?…  1120 kr i månaden.  Det är 13 440 kr per år. Det blir 134 400 kr på 10 år.  Hmmmm…. det ÄR mycket pengar. Väldigt mycket pengar. I alla fall i mina kretsar. Andra gör av på en handväska mer.

Det är nog en bra orsak att sluta för. Fast saker fungerar aldrig så här enkelt. Men ska överväga. Definitivt.

Annons

8 tankar om “mitt missbruk börjar spåra ur…

 1. Ja, det var nödvändigt att äta. Vit choklad. Prova att strimla chokladen över frukt och in i ugnen. Ät med glass eller grädde eller både ock. Efterrätten ska vara varm. Mmmmmmmm så gott!

  Man måste få ha en last. Snart är det sju år sedan jag slutade röaka. Jag har spart 21 000 har jag räknat ut och förmodligen förlängt livet med tio år!

  Gilla

 2. Det är klart du äter en massa vitchoklad, socker ÄR beroendeframkallande och ännu mer hos vissa människor än andra tyvärr… Jag kan förstå dig för jag kan inte heller äta ”lite socker” utan att det spårar ur… det är bara en tidsfrågan med spåra ur gör det till slut, och då blir jag sjuk… Därför är det 0 socker som gäller för mig, då vet jag vad som gäller och kan bestämma mig att så är det bara…

  Kram på dig!

  Gilla

 3. Socker dödar! Det står ju så på mina cigarettaskar. La också av tvärt med allt som innehåller socker -99 (utom vid jul osv). Satt du på en bänk i Vasaparken och missbrukade, med chokladen insvept i en Konsum-kasse? På Odengatan – nära gamla Posten – fanns i alla fall ett kondis som jag ofta besökte under mina egna sockermissbruksår. Potatisbakelser!!!
  Det var grejor det!

  Gilla

 4. Vit choklad har väl inte ens den normala chokladens fördelar ??

  Jag har nog dåligt minne men kan inte komma på vad mitt beroende skulle beastå av ??
  Gud så tråkig man känner sej … 😦

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.