brodd på stövlar…lika svårt som att ha vettiga elpriser, samt att få tåget att gå?


Tillägg för år 2013. 🙂 Det har ingenting förändrats sen jag skev detta inlägg år 2010. Möjligen är det lättare att köpa skor och kängor  med inbyggda broddar. Kanske elpriset är mer moderat den med. Men trafiken är lika eländigt idag om inte värre.

Det är vinter igen.  Och vintern följs med sedvanliga problem.  Anmärkningsvärt då vi lever i Sverige. Och Sverige ligger i Norden.  Så det borde inte vara så jäkla konstigt.
Men vissa människor har tydligen blivit hjärntvättade på vägen med all klimatförändring ( vilket säkert på gång) men det tropiska väderslaget kommer nog dröja väl minst 100 år.
Så varför kan man inte förbereda sig ordentligt.
Alla dessa datoriserade supermoderna tåg och buss som inte fungerar det minsta så fort temperaturen faller. De stannar och blockerar och gör människorna förtvivlade samt förbannade.  Den nya tekniken är ju känslig för stark kyla.

Och ja, man behöver mer el på vintern, då ska inte Ringhals och company stå och repareras. Och därmed  driva upp priset och tro att folk går på det. Även om vi är tvungna att dansa efter era jävla pipor. Vi har liksom inget val.

Varje år anslås en viss summa pengar för snöröjning. Det fanns år när det inte var snö alls, eller åtminstone  inte så mycket . Ganska många år på raden faktiskt. Varför inte hålla outnyttjade pengar i en pott för framtida snöoväder? Eller gör man det?  Det blir ju vinter varje år.

Hur som helst ville jag skriva om att det finns inte en endaste vettig vinterstövel som man kan känna sig säker på på hala vägunderlag. Visst… man kan köpa separata broddar, fula som fan, och inte så lätta heller för den delen att ta av och på.  Men framför allt fula. Förra året hittade jag ett par stövlar som hade inbyggda broddar i sulan som man kunde vika in mot hålfoten.  Den var superbra, för trots att det var rejält halt på trottoarer,  gick jag säker.
I år går ingenstans att köpa den typen av stöveln,  förra årets stöveln hittade jag  på Ellos.se.
Tyvärr höll den bara en säsongen, för vad kan man egentligen förvänta av ett par stövlar för 299 kr, men ångrar verkligen att jag inte köpt en dussin. Och varm var den dessutom också, lätt att hoppa in och ut.
Och det är många som envisas att ha höga klackar i snöyran också. Kan det vara så svårt då att göra några modeller där brodden sitter i klacken. Just i klacken som man oftast sätter ner först. Många benbrott skulle kunna undvikas.
För som jag kan se det så städas ju inte trottoarer och gångbanor så värst mycket.
Undrar hur skulle det vara om man kunde stämma gatukontoret när man bryter ben och armar för att det är så dåligt städat.

 

24, pengar 24, Expressen, DN, DN, SvD, SvD , SvD

Annons

7 tankar om “brodd på stövlar…lika svårt som att ha vettiga elpriser, samt att få tåget att gå?

 1. Broddarna är verkligen fula. Det har du rätt. Har sett en känga med utfällbar brodd. Men kom inte ihåg var. Det skulle man ju ha. Eller så man väl skaffa kryckor med utfällbara broddar. Det finns vet jag. Folk blir alltid tagna på sängen. När det är vinter kan det bli vinter. Herregud så dåligt föreberett allt är. Det brakar så fort det blir kall. Klart elbolagen lurar folk. Usch!

  Gilla

  • Idag hittade jag ett par. Pris 1390 kr. Broddarna kan fällas ut. Men. Skon är ful. Passar äldre damer.
   De kunde ha gett den något sportigare utseende. Så jag köpte den inte.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.