intressant men läskigt…


Letade efter lite statistik, men jag tycker inte att de är lätta att hitta. Men jag råkade på den här sidan.  En sida som visar i realtid vad som händer i världen. Hela världen.

Man kan veta att i år just idag den 27 november 2010 och nu när jag skriver detta är vi 6.887.071 178 människor  på jorden. Men den tickar snabbt på…

Man kan få veta också hur många böcker som gavs ut i år -> 856 949 och jag utgår ifrån att det är så många böcker som har skrivits.  Och det är en massa – inte en chans att man hinner ens läsa en bråk del av dem. Övermäktig. Är det dags kanske att sluta köpa nya och bara  beta av dem jag redan har?  Undrar förstås hur många skrivna böcker det finns i hela världen, i alla tider totalt?  Och ändå pratar alla om om samma böcker. Mainstream helt klart. Att Nobelkommittén orkar…

Jordens ålder och vikt verkar vara stabila siffror.
Medan döden tickar på. Hela tiden.Hela jävla tiden:

I HIV har 7 828 262 har dött i år
i cancer något färre 5 713 059. Det är siffror som förvånar, då jag trots allt trodde att det är färre som dör i cancer och fler som dör i HIV.

245 948 människor som dog i bilolyckor världen över. Det är betydligt mindre än vad jag trodde, då det finns länder där folk kör verkligen som blådårar utan vett och sans.Känner bara en pedal och det är gasen.

Kolla själv Worldometers som den heter för siffrorna rullar bara på. Vissa snabbt andra mer sansat. Men definitivt stämmer inte  längre överens med siffrorna här ovanför… tick-tack tick-tack…

överens
Annons

4 tankar om “intressant men läskigt…

 1. Gud så intressant! Vad det finns på detta nät. Massor. Man kan sitta i timmar och söka och glo. Otroligt. Var kommer alla människor ifrån. Det föds hela tiden. Naturens intre kraft.

  När det gäller kommentarer på min sida har jag skrivit från panelen och under kommentaren på kontrollbordet – alltså inte under kommentarerna på sidan som andra ser. Och ändå går det inte. Visst är det konstigt. Handlar det om någon inställning man kan göra tro. Märkligt med tanke på att du kunde.

  Gilla

 2. Bra tips, som sagt, men det var allt lite stressande att titta på sidan. Och du har rätt om statistik (och andra vederhäftiga basfakta). Vettig sådan är det många gånger riktigt marigt att få tag på – trots att man använder sig av konstens alla regler.

  Gilla

 3. myckt intressant…
  hade det inte varit bra om födslar och dödslar hade följts åt lite ??
  Onekligen intressant sida även om det är så höga siffror att man knappast förstår innebörden
  Hur beter man sej för att HITTA till en så sida… bara det är intressant Antonia

  krm

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.