flumtiden borde vara över…


Det är många som inte går gymnasiet färdig och har svårt att få jobb. Och de får inte det. Snart blir det nödvändigt att ha gymnasieutbildning även för att städa.
Gymnasieutbildning är inte speciellt längre, det är i alla fall inte som förr. Den är snart grundläggande precis som grundskola är. Definitivt försvårar möjligheten till att försörja sig själv.

Och just därför är ju extra viktigt att man får en bra start redan i grundskolans första klass istället för det flummiga inställningen som finns idag. Att lära sig läsa och räkna ordentligt är viktig för utan det är ju inte lätt att hänga med senare. Och då glider man undan mer och mer, och först i gymnasiet blir det kristallklart att ungen kan inte läsa ordentligt. Och hur roligt är det då att plugga.

En kille blev intervjuad i radio och berättar bland annat att han har svårt att koncentrera sig och det gör för honom svårt att plugga. Intervjun görs i en ungdomskafé i Solna, där han sitter och spelar spel. Är inte spel koncentrationskrävande? Ju det är ju det. Eller har jag fel?
Lägger man inte grunden ordentligt blir ju allting svår. Allting. Man bygger inte hus heller på lös grund, och om man gör det blir det alltid problem, med svåra konsekvenser.

Nu är det svårt att rätta till fel som begicks förr, men det finns flera som ska och precis har startat skoltiden. Utbildningen borde vara mer konsekvent och extrem noga för det grundläggande –  läsa, skriva samt räkna. Allt bygger ju på dem. Flumtiden borde nu vara över.

Och ut med alla lärare utan kompetens. Vad gör de i skolorna egentligen? Och för dem som vill försvara obehöriga lärare  vill jag bara ställa en fråga – skulle ni gå till en läkare som inte har utbildning? Näää, det trodde jag inte heller. Så varför inte den uppväxande generation är mer dyrbar än så?

Ekot, AB

Annons

2 tankar om “flumtiden borde vara över…

 1. Det är synd om ungar som inte hänger med. Alla har inte skalle för att gå på gymnasiet. Tycker man ska införa lärlingssystemet igen. Många som inte är så teoretiskt lagda har praktiskt handlag istället. För att t ex städa behöver man inte ha gått på gymnasiet. Det säger sig ju självt. Det är för höga krav på att alla ska vara lika. Sorgligt nog.

  Gilla

  • Problemet är att dessa ungar vill inte städa. Det är inte fint nog. Det gör ju inte de berömda.
   Men det finns väl redan skolor där de skulle kunna lära sig ett yrke. Men nåt grundläggande bör man väl kunna även där, antar jag.
   Det är väl mycket enklare att spela dataspel.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.