vad tjänade till…


En gång hade vi Vattenfall.  Ägt av staten. Men sen skulle den avregleras för att det skulle gynna kunderna.  JoHooo…. Sen har elpriset bara stigit och stigit och återigen stigit.

Förr fick jag min räkning var tredje månad. Nu helt plötsligt dimper den in varandra månad, och därmed känns räkningen inte så högt. Och det är nog syftet att invagga kunden i falsk trygghet. Jag får min räkning från Fortum

Jag vet att man nu kan byta mellan olika bolag men i min del så blir inte skillnaden så stor att det skulle vara värt besväret att byta.  Kanske om man hade hus.

Nu inför man zonindelning vilket omedelbart resulterade skänkta priser. 😉 Nej förlåt, vad är det jag skriver.  Naturligtvis är det höjda priser.  Och konsumenterna har naturligtvis inget att säga till. Det är bara att betala. Det spelar ingen roll om du byter ut alla dina glödlampor till lågenergilampor, man får inte lägre räkning, men högre kostnader för inköp. De håller inte heller så bra som de första lågenergilampor har gjort. Livstiden har ju kortats.

Man kan välja låg pris och kort livslängd, eller hög pris och längre livslängd. Men summan av kardemumman blir det samma.  2 billigt blir lika med en dyr. Men elräkningen består och höjs. Och höjs.

Och dyrare blir det för tydligen har Danmark dyrare elpris. Då är det det absolut mest logiska förstås att Sverige höjer priset. Undrar varför sänker inte Danmark sina priser istället.  Är det ända vägen pekar endast uppåt? Och varför har man inte reparerat färdigt  Ringhals? Görs reparation där överhuvudtaget eller bara ett svepskäl. Under den tiden reparationen pågår kunde man ha byggt en ny.

DN

Annons

6 tankar om “vad tjänade till…

 1. Elbolagen ser jag som bland de skummare inom näringslivet. Vad som än sker – kall vinter, varm vinter osv – hittar elbolagen alltid på någon motivering för att höja. Och häromdagen berättade SvD att trots att regeringen sagt stopp utbetalas ändå bonusar till höjdare i Vattenfall – åtminstone i dess dotterbolag.

  Gilla

 2. Allt ska säljas ut. Om Vattenfall såg om sitt hus – oss – skulle alla svenskar kunna ha billig el. Men inte. Miljarderna läggs på hög istället. Undrar vem som tar dom? Utländska bolag. Undrar vem som äger Vattenfall numera. Egentligen.

  Gilla

  • Sverige skulle kunna ha mycket billigare el, och ändå hade vinst i bolaget. Varför tar inte storföretag större ansvar för det egna landets välbefinnande? Vad är målet. Köpa hela världen? Sen då?

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.