fimp på fel ställe…


Ovanför mig har en ny ägare installerat sig. Med sedvanliga renovering. Bankande kl 10 på kvällen.  Vilda fester, vilket nu  har hon bett om ursäkt för för hela huset. Själv var hon  bortrest, och väninnans dotter passade på. Typ rave. Festen pågick i hela trapphuset både fredagskväll och likaså även lördagen därpå också. Blommor slängdes, hela trapphuset var full av köttbullar…jag fick tvätta fönster då tomater landat på den.

Nu fick flickan flytta ut, efter klagomål  till styrelsen.
Men från dag ett sen hon har flyttat in, så har jag även min fönsterbräda  full av aska. Än har jag inte sagt nåt men det börjar koka.  Jag har fönstret öppet ofta, det är nog bara en tidsfråga innan en fimp trillar in och landar kanske på mattan  eller på soffan som står vid fönstret.

fimpen...foto © AntoniaB 2010

Man blir förbannad….Jävla donna som tar även högklackat på sig minst en timme innan hon ska gå. Låter som gevärsskott… Särskilt skön är den tidigt på morgonen. Men klart ungarna skriker redan hos den andra grannen, men det är en helt annan historia. 😦

 

Annons

8 tankar om “fimp på fel ställe…

 1. Vid upprepade sådana tillfällen tycker jag man går och pratar med den skyldige. Det värsta som finns är när folk sätter upp lappar i trapphuset eller klagar hos bostadsbolaget. Jag tycker man ska ge människan en chans att bättra sig genom att prata med den det gäller, och fattar inte person då, då kan man ta vidare åtgärder.

  Själv väntade vi ett halvår innan vi hade inflyttningsfest och ändå fick jag ångest när vi inte var tysta vid tre. Vi hade även satt upp en lapp för att förvana, och uppmanat fol att säga till om vi var för högljudda.

  Gilla

  • Ju, jag börjar göra likadant. Men har redan uppfostrat 3 omgångar boende ovanför mig. Och det har alltid skett muntligt. Men just nu orkar jag inte. Om jag skriver brev skriver jag definitivt under. Jag får se hur jag gör. Jobbigt att folk inte vet hur man uppför sig i ett flerfamiljshus.

   Gilla

 2. Med egen erfarenhet av värre störningar i hyreshus kan man bara konstatera att vissa uppenbarligen inte kan fatta att de inte bor i egen villa. ”Se dig själv i andra”, som favoritpoeten skrev. Måste dock påpeka att rökare annars är synnerligen fiiiiina och kultiverade människor. Favoritpoeten Ekelöf var rökare. Och jag.

  Gilla

 3. Jävla skata! Ska hon röka kan hon vl spola ner fimparna i toaletten. Asså en del är inte riktigt kloka. Undrar var dom kommer ifrån. Gå upp och knacka på och läs lusen av henne. Ta en cigg i käften och se tuff ut. Och gärna en puffra under armen.

  Gilla

 4. Men, stackars, jag lider verkligen med dig! Visst, bor man i lägenhet får man räkna med lite störningar men det du går igenom är alldeles alldeles FÖR MYCKET!!
  Kramar 😦

  Gilla

  • eller hur?…det börjar tom min kollega tycka som tidigare trodde att jag överdrev. Ganska likadant även på jobbet.
   Ständigt pågående projekt i huset, vilket stör vår verksamhet. Oftast meddelas vi inte heller, vi bara upptäcker att borren är igång, skitkul, när man gör en ansiktsbehandling eller något annat som ska ha stillhet.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.