hur mår du?….


…hur mår du? får jag frågan oräkneliga gånger per dag. Och vad kan man svara på det. Är man ens nyfiken på hur man mår? Jag är det när jag frågar. ärligt talat vet jag aldrig hur jag ska svara. Ja, tack, fast har aldrig mått sämre.  eller ska man säga att jag mår inte så bra idag.

Men ibland vet jag inte ens själv hur jag mår. Numera brukar jag svara : i alla fall mår jag inte dåligt! Vilket behöver inte heller betyda att jag mår bra.

Fast idag gör jag det.  Mår dåligt. Vaknade med huvudvärk. Nej, det är nog migrän, för trots 2 treo sitter den kvar. Nåväl – är man egenföretagare har man inte så mycket till val. Man biter ihop och jobbar.

Men min icke må bra började redan igår kväll. Vet inte om det finns ett samband med hur jag mår idag, men inte helt omöjligt.  Jag fick en hallucination,  en trevligt sån, sen en otäckt.  Först fick jag ångest precis innan jag skulle in i sömnen. Det gjorde att jag slog upp ögonen, varpå såg jag en strut svävande i luften.  En röd med rosett på.  Så det lättade något min ångest.

Men efter en ny försök till sömn, blev det otrevligare.  Varje gång jag öppnade ögonen så såg jag en spindel krypa runt bredvid mitt huvud. En stor en.  Och jag hatar spindlar.  Jag är full medveten om att den är inte på riktigt, men obehaget drar upp hjärtfrekvensen.  Först är den stor sen börjar den krympa och försvinna och den står inte heller still.  Men  jag vet att den inte är på riktigt.

Den goda med den är att man har en livlig fantasi.
Den onda är att det är trots allt ganska jobbigt.

Jag vet också att det inte är nåt fel på min mentala hälsa. Det är bara hjärnan som spelar en spratt med mig.
Ja,slutsatsen är att jag  idag mår inte så bra som jag skulle vilja.  😦
Jag hoppas  och önskar att ni som läser mitt inlägg mår tusen gånger bättre och har en fantastisk dag. Om inte…kan ni dela era erfarenheter med mig.

9 tankar om “hur mår du?….

 1. Spindlar – då är Hammarby Sjöstad inget för dig. Detta är Spindel City! Treo är desto bättre – det bästa som Gud skänkt världen. Som rökare saknar jag smaklökar, så om kaffet skulle råka vara slut: Treo! ”Hur är det?” är ju en variant på ”Hur mår du?”. Det har hänt att jag fräst ifrån inför en och annan mellanchef (som istället för att arbeta bara gått omkring och frågat människor slitandes i våra anletens svett om ”hur det är” … det här blev en lång mening – nystart. Jo, jag har fräst ifrån med orden: ”Jag hänvisar till min psykiater, han är den som uttalar sig i sådana frågor!” Det brukar bli tyst då.

  Gilla

  • Synd att Treo inte hjälper mot spindlar. Det skulle vara det ultimata.
   Jag kan själv ta Treo i uppiggande syfte vid akut behov. Bättre än kaffe, då jag aldrig dricker kaffe.

   Gilla

 2. Hej Antonia! Hoppas att du mår lite bättre nu. Eftersom du frågar hur jag mår kommer här en sammanfattning: Jag är bakis efter att ha druckit för mycket vin i glada vänners lag. Jag väntar fortfarande på pengar från Tyskland, vilket nu börjar likna Davids kamp mot Goliat. Jag ser inget ljus i tunneln på grund av att jag har alldeles för mycket att göra och förstår inte hur jag ska hinna fixa och planera in allt. Kan man klona sig? Tack för bikten. Känner mig redan något bättre till mods. Kram

  Gilla

 3. Hejhurmårdu är en fras som numera sitter ihop. Jag svarar bara hej numera. Eftersom folk oftast inte vet att det är en fråga utan tror det är en hälsningsfras. Annars mår jag själv bra utan spindlar eller råttor. Här kommer lite jo energia

  Gilla

 4. ja du… baksidan av att ha en livlig fantasi… jag vet nog hur det är… har också upplevt många baksidor av min pigga fantasi…
  det mest konstiga är, jag tror inte jag skulle välja vara på något annat sätt även om jag kunde.
  Jag försöker bara använda min fantasi på bra sätt så blir förhoppningsvis biverkningarna mindre eller kanske värda att stå ut med…
  KRAMAR till dig!

  Gilla

 5. Vilken livlig fantasi du har. Igår var det mulet här. Då blir det så råkallt. Då är det inte kul. Men idag skiner solen. Då blir allt förändrat. Färgerna kommer fram och allt blir så fint igen. Frosten i gräset är borta och det blir grönt igen. En del dagar är sämre än andra. Det hör till skulle jag tro. Tröst i allt: Det är bra att äta Treo (aspirin) i all afall.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.