terrorn i Malmö…


Hur länge kommer skjutningen av invandrare pågå?  Det kan förstås ingen veta. Beror väl på vem förövaren är. Är han psykisk sjuk och får han uppmaningar av högre ord, då kan han inte stoppa sig själv och kommer nog åka fast snart.

Men om han har bara ett hat som han drivs av, kan han helt klart sansa sig. Och vänta ut. Byta vapen. Vänta ett halvt år och fortsätta först då. Poliser kan ju inte stå var tredje meter och vara överallt.
Det är förfärligt hur lätt terror kan sticka upp sin fula tryne och härska. Kan inte vara lätt att röra sig i stan, även om polisen säger att risken är lite för att drabbas. Men den som drabbas den drabbas ju 100 procent.

John Ausonius  vill inte uttala sig egentligen, men ändå gör han det  och tar avstånd. Men vad skulle han kunna göra. Inte kan han heja på.  Han vill ju gärna komma ur fängelset. Då är det bra att hålla låg profil. Jag tror inte på folk som har begått överlagt brott.  Jag tror inte på att de har blivit annorlunda.  Det är lätt att ångra sina synder inne in en anstalt där man inte blir provocerad av livet, där ingen står i ens väg och säger fel saker, där man får 5 mål mat och tak över huvudet, möjlighet till träning och utbildning.  Där kravet är inte lika hårt som ute bland folk med olika bakgrund och olika temperament.
Tom jag kan känna hat vissa dagar, när jag är ute i stan, när folk inte kan uppföra sig och är allmänt otrevliga och ohyfsade.  Men jag sväljer och går vidare, inte går jag hem och hämtar bössan för att kräva min rätt.

Förhoppningsvis åker terrorkillen fast inom kort. Att han går begår fel för han får hybris , eller bara snubblar när han vill hem och skjuter sig i foten, eller baktänder vapnet.

Och nu även kriminella vill få fast skytten, kanske inte direkt av humana skäl, men de är nog störda i sina dagliga rutiner, när många poliser är ute och patrullerar. Vilket också visar att med mer poliser på gatorna skulle brottet säkerligen minska en hel del.

Expressen, ExpressenAB, AB, SvD, DN,

Annons

3 tankar om “terrorn i Malmö…

 1. Tror det är flera som skjuter i Malmö. Kan vara någon som har tråkigt. Som vill ha det som hobby helt enkelt. Nu går jag ut och köper en tidning. Nu går jag ut med hunden. Nu går jag ut och skjuter lite.

  John Ausonius var en mycket ensam människa. Och det är han väl fortfrande.

  Gilla

  • Kanske är det flera som skjuter. Kan några gaddat ihop sig, precis som vissa gör och våldtar kvinnor i grupp utan att skämmas det minsta.

   Ja, John Ausonius är nog ganska ensam. Och kan känna sig trygg också.

   Gilla

 2. Det värsta av allt när det gäller karln i Malmö är att han sannolikt njuter enormt av all rapportering i riks-media, och även VÄRLDSMEDIA! ”Det värsta av allt” är ju lite fel uttryck, det finns ju saker som naturligtvis är betydligt värre i den här historien (mänskligt lidande, förstås), men … Karln känner sig nu troligen som en riktig VIP. Anonym, visserligen, men ändå en Very Important Person.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.