gruvligt belönade…


Nu är gruvarbetarna uppe igen. Tur för dem. Det är alltid hemsk med olyckor och att folk dör i onödan. Nu kommer alla som har suttit 700 m djupt under marknivå bli miljonärer. Böcker är på gång, alla får berätta sin egen historia som är nog rätt så lik dem andra 32 -s historia.

De  var ju fångar på en och samma ställe. Så vad kan man berätta för att fylla 33 böcker.
En får jobb på tv, en annan kan bli ungdomsledare, en tredje får mark. Resa till grekiska ö-världen, telefoner, iPod och gud vet vad mer som delas ut bland killarna..

Visst är det synd om männen som råkade ut för helvetet på jorden, men antagligen har deras helvetet bara har just börjat för dem… Om 5 år kan vi antagligen läsa om samma gruvarbetare som önskar att de har aldrig kommit upp, för mycket pengar är inte lösning på en sån olycka. Just nu är de lyckliga, tycker säkert att det var det bästa som har hänt de,  men pengarna kommer förstöra livet för minst 30 av dem. Och kanske  2-3 av 33 kan ta vara på möjligheten som erbjöds idag. Kanske.

Önskar de lycka till. Ta vara på erbjudandet men strunta i mediajippot.

AB, Expressen, DN, DN

Annons

6 tankar om “gruvligt belönade…

 1. Tror du verkligen att dom kommer att få så mycket. När allt har lagt sig får dom krypa ner i dom osäkra gruvorna. Presidenten var där och frotterade sig i medialjuset. Det är synd om gruvarbetare. Osäkert jobb. Måste ju ha varit som att bli född på nytt när dom fick komma upp från underjorden.

  Gilla

  • Jag vet inte om de verkligen får så mycket. Det kan ju sätta ett trend och då får man betala mycket även för andra som har råkat ut.
   Men det stod i tidningen vad de skulle få. Men man vet också hur manipulativ median är. Allt är ju inte sant bara för att det står i tidningar. Inte längre.

   Gilla

 2. ”Snabba resor” är ju sällan bra. Inte när det gäller inkomst-/förmögenhetsnivåer, och inte heller när det gäller exvis samhällsposition/ställning. Men naturligtvis fullständigt förfärlig tid därnere.

  Gilla

  • De kommer ju glömmas bort, men kanske om 5 år gräver nån fram lite info typ ”hur har det gott med gruvarbetarna efter räddningen”. Jag hoppas att jag ser fel, men jag tror inte att särskilt många kommer förvalta pengarna väl.

   Gilla

 3. Visst har du rätt kära Antonia, men var det inte helvetet UNDER jorden, eller har jag fattat fel?? 🙂
  Själv är jag gräsänka ikväll…. kanske skulle du hämta din lilla present?? – som jag utlovade ??

  kram kram och trevlig helg.

  Gilla

  • Ju helvetet var ju egentligen under jorden, men man kan ha en ännu värre helvete ovanför jorden när man inte vet hur man ska handskas med berömmelse och pengar. Det är en riktigt helvete.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.