Västerås…och Buddhan


…i helgen har jag besökt en vän i Västerås. En skön liten stad bara trekvart ifrån Stockholm.  Ville inte utannonsera förstås min bortvaro, tjuvar ska ju inte få info i onödan, även om våra dörrar är så svårt att forsera att vid en polisingripande nyligen klarade varken polis eller låssmed att öppna dörren utan brandkåren blev kallad för att gå in genom fönster.

Men klart staden har en hel del brottslighet – Västerås alltså. Staden förekommer rätt så ofta i samband med olika brott.
Min vän har just ringt om att någon  någongång under natten har stulit hennes sittande Buddha från fönsterkarmen ifrån hennes lilla trädgård. En liten Buddha på 30 cm som med hjälp av solenergi lyser på nätterna.

De bor i ett radhusområde där förstås alla känner alla…tydligen inte tillräckligt bra…
Det kan ju tyckas att det var och är en bagatell – men att folk vågar i ett radhussamhälle där man kan se in hos varandra genom dem upplysta fönstrena, där egentligen ingen kan göra nåt någon annan inte vet om – att bara gå in genom grinden och ta Buddhan.

En trädgårdsprydnad som egentligen inte är speciellt dyrt. Så det kan inte vara nån vuxen… eller? Att gå till polisen känns inte heller rätt. Värdet är ju inte högt. Jag gissar på nån tonåring, men småtjuvar kommer att bli stora tjuvar med tiden.

Annons

5 tankar om “Västerås…och Buddhan

  1. Rätt bastant bostad ni verkar ha. Men Västmanlands Chicago är ändå Köping. Var, i alla fall. Journalistjobbat på olika ställen i det länet på 80-talet.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.